torsdag 24 september 2009

Pinsamt, MSAB-ledningen

'
Läsare av den här bloggen vet att jag är långsiktigt mycket positiv till MSAB och har varit aktieägare i mer än tre år nu (nu dock med hälften så stor post som tidigare), men mycket tveksam till att man delar ut av vinsten och köper tillbaka aktier för pengar som borde användas till expansionen till USA och övriga världen. Se MSAB-länken t.v. för mer om detta.

Dagens (kl. 09:01) kommunicerade order till Frankrike är förstås positiv för bolaget, men aktiviteten på marknaden de senaste dagarna med stigande kurs och mäklare som enligt flera inlägg på chattsidor igår har ringt runt till dem med stora innahav och frågat om de har velat sälja är direkt pinsam för ledningen!

Det är naturligtvis fel men inte så konstigt om information från ett jättebolag som t.ex. Ericsson läcker ut innan publicering, men MSAB är ett mycket litet bolag och de som kan ha vetat om denna release är naturligtvis mycket få. En gissning är VD, försäljnignschef, ansvarig säljare och kanske några till.

Insiderhandel är numera ett brott som kan även i praktiken ge fängelse, se bara Securitas/Pinkerton-målet. Den senaste skärpningen av lagarna på området gör även mäklaren (!) skyldig vid straffansvar att anmäla alla misstänkta affärer.

MSAB behöver inte denna typ av uppmärksamhet och man kan verkligenhoppas att de ansvariga myndigheterna utreder frågan.

'

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar