fredag 18 september 2009

Fredag eftermiddag...

'
Fredag eftermiddag... Som jag skrev i fredags måste jag prova igen hur det skulle gå att skriva ett galet inlägg på Börssnack. I onsdags provade jag igen att se hur daytraders skulle reagera på min vansinniga text (rubrik: Köp- och säljråd):

Man ska bara köpa aktier som det är drag i! Den aktie som idag har stigit mest ska man köpa för det troliga är ju att den kommer att fortsätta att stiga för alltid. Skulle den istället falla ska man snabbt som fan sälja aktien för den aktien var det ju uppenbarligen inget drag i. Dålig, dålig aktie! Dum aktie! Glöm inte att det är en aktie du köper och den är antingen bra eller dålig. Idag!

Det blev napp direkt även denna gång, återigen en person som att döma inte bara av sitt inlägg utan även sina andra skriverier på Börssnack uppenbarligen menade allvar och just nu höll på och handlade med RNB. Signaturen "peanjova":

Ok då kan jag köpa RNB isåfall.. den steg ju som fan igår, kommer den att stiga imorgon med menar du.. för idag ligger den på minus..

utveckla gärna..

Dessvärre :-) börjar väl min blogg bli få lite väl många läsare för ett inlägg kom snabbt som undrade om jag hade börjat med onsdagskul också. Insåg att jag måste förnya min text.

I dag skrev jag därför under rubriken "Köp Duroc" (dvs gårdagens vinnaraktie):

Det är dags att köpa kursraketen Duroc, den har gjort ett mycket övertygande utbrott ur den korta trendkanalen och börjar skapa en s.k. ankformation. Bra stöd (pinne) finns på 20,30 medan första motstånd ligger runt 28 kr. Rally på gång!

Ingen (!) av de tre som kommenterade verkade tycka att detta var ett konstigt inlägg utan frågade om detta kunde vara ett "R&B" case eller snarare "F&S" (framtid och substans), hänvisade till en annan "tråd" om Duroc o.s.v.

Det säger en hel del om nivån på många av dem som tradar aktier dagarna i ända och om nivån på inläggen om man kan skriva sånt här utan att det verkar konstigt.

2 kommentarer:

 1. Jag lovar att jag inte ska gnälla på om du har onsdags- eller fredagskul igen.

  BS inhyser många nötter som du lyckas trigga med inlägg så som dessa. Dock kan man inte ljuga om att det finns många eminenta skribenter, det gäller bara att försöka lista ut vilka.

  Tack för en bra blogg!

  Farmstar

  SvaraRadera
 2. Hej Farmstar.

  Jo, jag håller helt med dig- det finns många kunniga personer både på BS och på Avanzachatten som dessutom treligt nog ibland lyckas gräva fram mycket intressant information om företag.

  Dock har det helt klart blivit fler stollar nu när börsen har stigit och det verkar så lätt att tjäna pengar.

  /Magnus

  SvaraRadera