fredag 25 september 2009

Fredag eftermiddag nu igen...

'
Fredag eftermiddag... Tänkte jag skulle kolla in Börssnack och se om jag får några bra tips. Det visar sig att till min förvåning att analys är bortkastad tid för:

XACT Bear befinner sig ovanför 20 dagars glidande medeltal men under 50 dagars medeltal så vi kanske har en förändring i riktningen för fonden. Signallinjen ligger över MACD linjen och båda är stigande men samtidigt under nollpunkten. OBV bildade en högre topp än de toppar som bildades i mitten av augusti. Denna divergens mellan priset och volymen tyder på att fonden kommer att börja stiga inom en snar framtid och därmed bryta den fallande trend den haft den senaste tiden. Kan alltså vara läge för köp i XACT Bear.Det här med teknisk analys verkar vara populärt på BS, kan man få råd om det då? Jo, en vilsen frågar vad man ska göra när en aktie (vilken som helst förstås) går ”i sidled”. Svar:

Tittar man i 1 års grafen håller aktien definitivt på att bryta sig ur sin postiva trend från oktober nån gång förra året. På kort sikt är det difinitivt en konsolidering som indikerar utbrott åt något håll. Svaret lär komma på rapportdagen då också tekniska signaler åsidosätts för stunden.


OK, det går antingen upp eller ned alltså. Men TA funkar alltså inte när det kommer nyheter om ett företag och det är ju ganska vanligt. Synd för det är många som vill ha råd:

Har inte hållit på med aktier så länge. Har trejdat lite här i några veckor. Men fastnat, Några råd om min depå. Har nu Lundin mining som gått ner på slutet, Malka köpte jag för några dagar sen, men den har fastnat på 18-19 ör. sedan har jag Pricer.


Finns det då några som kan dela med sig av sina erfarenheter så man kan lära sig att göra rätt och tjäna pengar? Jodå:

Gjorde väl någon månadslön den dagen och den efterföljande måndagen. Dvs på papperet eftersom jag inte hade vett att sälja utan föll för de "religiösa" skribenterna och ville tjäna mera. Kom ur det hela med viss vinst och en lärdom rikare, ibland är det bättre med en verklig krona på kontot än 2 i ej realiserad värdestegring i depån.


Hur kommer hela börsen att gå då undrar jag. Letar vidare och finner betryggande svar:

Om inte 900-nivån håller kommer både golvet i den stigande trendkanalen och golvet i triangelformationen att brytas vilket i första hand tyder på en rekyl ned mot 868, därefter 850.


Han får också hjälp av en annan skribent som skriver följande svar:

Eller så vänder det snart upp igen mot nya höjder o många blir lurade igen...


Ja, många blir lurade, sant som det är sagt.


Trevlig helg alla ni (nu flera hundra varje dag, roligt!) som läser min blogg!


'

3 kommentarer:

  1. tack för en läsvärd blogg, den berikar i en mer och mer tabloid mediavärld. Lycka till framöver!

    SvaraRadera
  2. Bra inlägg!

    Teknisk analys får mig att må illa!

    Lånade en bok på biblioteket om småbolag och det visade sig att författarna är svaga för teknisk analys. Jag kunde inte få ut något vettigt ur boken förutom det att min känsla för att teknisk analys är en påhittad låtsasvärld för de spekulationsberoende förstärktes.

    SvaraRadera