lördag 19 september 2009

Ett år kvar till Ohly?

'
Idag är det ett år kvar till riksdagsvalet. Då kommer du och alla andra at ha chansen att byta ut Anders Borg som finansminister mot Lars Ohly.

Den som tror att det handlar om någonting annat är antingen naiv eller okunnig eller bådadera. Vänsterpartiet kräver denna post om det socialistiska blocket vinner valet. Det är lika självklart som att sossarna kommer att få (bl.a.) stats-, arbetsmarknads- och utrikesministerposten och Miljöpartiet bl.a. kommer att få både miljö- och kommunikationsministerposterna.

Naturligtivs kommer man inte att kommentera ministerfrågan innan valet och ingen sosse vill naturligtvis låtsas om att den intensivt illa omtyckte (även i ledningen för de andra två partierna) Ohly måste få en tung ministerpost om man får bilda regering.

Jag har många gånger privat kritiserat Anders Borg för sin ibland tossiga socialliberalism och överdrivna kollektivavtalskramande. Hans tidigare minst sagt extremliberala idéer var ju knappast heller grund för en svensk regering. Anders Borgs ideologi har dock alltid varit rumsren och det var mycket länge sedan han kom på bättre tankar. Lars Ohly är kommunist, han har bara sedan två år "valt att inte kalla" sig det eftersom "folk missuppfattar vad det betyder".

Det finns inte en krona av ditt sparkapital som inte Lars Ohly vill lägga beslag på, inte någonting i näringslivet som han inte skulle vilja bestämma över och inte ett börsbolag som inte han hellre skulle vilja att staten ägde.

En människa som "har varit kommunist sedan 1978" och nyligen sa att han "blev ledsen när Berlinmuren föll" har inte i Sveriges Riksdag att göra. Att han är där kan man dessvärre inte göra så mycket år, men vi får aldrig låta honom bli minister!

http://www.youtube.com/watch?v=wnYXbJ_bcLc

''

2 kommentarer:

 1. Älskar när han pratar om att vi säljer ut sverige. Han är karismatisk men tyvärr helt slut.

  SvaraRadera
 2. Lars Ohly – dubbelmoralens mästare och uppenbarligen en mytoman.
  “Lars Ohly är en stark kritiker mot friskolor, och har hotat att fälla en socialdemokratisk regering i frågan. Samtidigt går hans dotter Felicia, 17, på ett fristående gymnasium i Stockholm.”
  Och visst minns vi lögnen från ”fotbollsspelaren” Lars Ohly om Nacka Skoglund.
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=235826
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=236071
  får höra Ohlys version av vad som hände på Rydbo idrottsplats torsdagen den 13 juni 1968. För det var då matchen spelades och då var Ohly bara elva år gammal!!

  Till slut blir bevisningen för överväldigande och en ny version ser dagens ljus från mytomanen Lars Ohly: ”Jag har verkligen varit övertygad om att jag har spelat på samma plan som Nacka. Men jag måste erkänna att DN har gjort ett bra jobb och har rätt”, säger Lars Ohly.
  Blir Lars Ohly finansminister då är det kört för Sverige…….!

  SvaraRadera