måndag 7 september 2009

Bra affärsmodell i Diamyd Medical

'
Nu har jag äntligen haft tid att titta på
videon från Diamyds presentation i torsdags. Även om jag som sagt har varit väldigt positiv till företaget sedan 2007 blir man bara än mer imponerad av dem och deras produkt efter att ha sett denna video och powerpointen som följer med (man måste klicka själv).

Alla rätt skulle man nog kunna sammanfatta läget-

  • Samtliga studier har fallit mycket väl ut hittills
  • Produkten har en närmast ofattbar marknadspotential (hur mycket skulle du betala för att ditt barn inte ska riskera få diabetes alt. slippa de flesta problem om det redan har diagnosticerats?)
  • Man har ingen konkurrent som arbetar med denna banbrytande metod, enbart två som provar en mycket smärtsam behandling som VD så korrekt bedömer som helt utesluten att någon skulle utsätta sitt barn för i förebyggande syfte (alltså utan att ha diagnosticerad diabetes, dvs den stora marknaden)
  • Man satsar inte på att föra denna produkt till marknaden själv mer än i liten skala- resten av världen skall vinnas med hjälp av licensierade återförsäljare, förmodligen mycket stora, väletablerade läkemedelsföretag
  • Man arbetar med tester såväl som godkännandeprocessen simultant i USA och EU
Av all information vi har idag (och det är ju den man måste gå på tillsammans med sitt sunda förnuft) är detta ett mycket köpvärt bolag. I princip skulle ju denna produkt en vacker dag kunna utrota typ 1-diabetes.
Om (!) bolaget lyckas kan det i princip jämföras med Astras Losec. Visserligen har naturligtvis föer magsår än diabetes, men eftersom diabetes är en så mycket allvarligare sjukdom med ofattbara kostnader i lidande och belastning av samhällets resurser så tror jag att det är jämförbart.
Det är omöjligt att räkna på en mer exakt köpvärd kurs och målkurs eftersom det inte finns några vinster att bedöma, men de 130 kr aktien handlas för idag är i vilket fall mycket attraktivt. Sedan spelar det INGEN roll om det dröjer till 2012 eller 2013 innan vinsterna kommer. Det finns många år kvar efter det! :-)
P.S. MSAB:s ledning skulle ha en hel del att lära av Diamyd vad gäller hur man ska gå tillvägs för att komma in på USA-marknaden.
'

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar