fredag 11 september 2009

Fredagskul

'
Fredag eftermiddag... Då förtjänar man att läsa nåt kul tycker jag.


Jag skrev följande inlägg på Börssnack när jag hade tråkigt på jobbet i går e.m. Bara för att testa reaktionen bland daytradarna i tron att de skulle reagera på ironin...

Rubrik: Köp, nej sälj!

Man ska bara köpa aktier som det är drag i! Den aktie som idag har stigit mest ska man köpa för det troliga är ju att den kommer att fortsätta att stiga för alltid. Skulle den istället falla ska man snabbt som fan sälja aktien för den aktien var det ju uppenbarligen inget drag i. Dålig, dålig aktie! Dum aktie! Glöm inte att det är en aktie du köper och den är antingen bra eller dålig. Idag!

Så fel jag hade, ingen verkade förstå ironin utan började kommentera det som om det vore ett seriöst inlägg. Signaturen "juv95hrn" skrev t.ex. följande tänkvärda kommentar:

Och om du alltid räkar köpa på dagshögsta då? Alltid sälja med lite förlust? Det är vad jag brukar få göra när jag följer din föreslagna taktik.

Skämtar han??!! undrade jag tills jag kollade upp hans övriga inlägg. Tidigare samma dag hade han skrivit:

Naturgas-priset rusade rejält vid USAs öppning för att sedan falla tillbaka under kvällen till gårdagens stängningskurs. Jag trodde på vidare uppgång så jag köpte in mig på dagshögsta min vana trogen.Frågan är om det fortsätter upp eller ner imorgon?


Och ännu tidigare samma dag:

Är det någon som är bättre än jag på att träffa dåligt som har -22.5% på portföljen i år? (fr o m april ungefär)Jag är ruggigt bra på att köpa på dagshögsta och sälja på dagslägsta samt gissa fel på bear och bull.Jag har ca 95% uppgång i de papper jag sålt och 95% nergång i papper jag köpt. Nästan undantagslöst sker trendskiftet precis efter jag sålt.Detta måste väl ändå ses som en bedrift när börsen är upp ca 40%...Jag önskar jag köpt en indexfond istället.Grattis till alla som slagit index.

Kanske dags att byta taktik...? Övriga deltagare i min sträng hade uppenbarligen inte förstått något av ironin utan tog upp olika aktier och kurser o.s.v.

Till sist skrev jag som svar till juv95hrn: #3 Well that's my point...


och lite senare kom tack och lov ett vettigt inlägg (från "maxilla")


:D LOL


Det här var kul, det måste jag göra om, ny rapport nästa fredag e.m.! Trevlig helg!

'

8 kommentarer:

 1. Nu fungerar kommenteringen igen så ingen ska få fler felmeddelanden.

  SvaraRadera
 2. Märkligt hur man kan gå minus på börsen sedan i mars, nästan allt har ju stigit, varför syssla med daytrading efter det stora ras som varit?

  Begreppet daytrading är för övrigt ett uttryck för kortsiktig girighet och inget man som seriös investerare bör hålla på med. Om man ändå ska spekulera så bör detta konto separeras från investeringskontot.

  SvaraRadera
 3. Tack för din kommentar, Christian.

  Han har nog gått minus för att hans pengar inte har fått jobba ifred och för att han drar på sig såna coutrage (plus förluster pga "spreaden" mellan köp- och säljkurserna).

  Jag tycker daytrading är närmast ett tillstånd som alla går igenom när de börjar med aktier. Det ser så enkelt ut när man sitter vid skärmen, framförallt nu när det mesta går upp. Ingen blir kvar i detta tillstånd, jag har i alla fall aldrig träffat nån "veteran", utan antingen förlorar man pengar och lägger av (ungefär som folk lägger ned sitt spelande när det kostat för mycket) eller så lär man sig av sina erfarenheter och/eller vad andra kan lära ut och börjar analsera företag och satsa sina pengar långsiktigt. I den senare kategorin återfinner man dem som tycker om börsen och tjänar pengar på den. I den första kategorin finnar man istället dem som tror att det är ett nollsummespel, typ "...man lyckas bara om man hoppar av i tid..."

  SvaraRadera
 4. haha fan ja just ja det inlägget. fruktansvärt

  SvaraRadera
 5. Jag är rädd att "juv95hrn" körde en klassisk dubbelironi.. Poäng till honom/henne!

  SvaraRadera
 6. Hej Gustaf.

  Om du läser juv95hrns övriga inlägg på BS så ser du att han håller på precis med sådär kortsiktig och olönsam handel. (Se bara de två exempel jag tog upp från samma dag.)

  SvaraRadera
 7. Kan det vara så illa..? Annars vill jag tacka för en bra blogg!

  SvaraRadera