fredag 2 oktober 2009

Fredagskul

'
Veckans fredagskul är en site som visar de 10 mest hysteriska flopparna under IT-yrans glada dagar.

Föga förvånande finns det svensk-engelska Boo.com med i listan. För den som inte har läst boken Boo.com och IT-bubblan som sprack av Gunnar Lindstedt kan jag rekommendera den. Concord och champagne... Gunnar Lindstedt skrev också Svindlande affärer- historien om Trustor som är mycket bra.

Liknande tips är Guldregn (om Skandias glada dagar).

2 kommentarer:

  1. Tycker du itne att de här personerna visade entreprenörskap=bra för samhället?

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för kommentar.

    Entreprenörskap i betydelsen en eller flera personer som arbetar hårt och målmedvetet med en vettig idé, riskerande huvudsakligen sina egna pengar, som de sedan antingen lyckas genomföra eller inte är på alla sätt imponerande och en förutsättnign för vårt ekonomiska system. Sånt behöver vi mer av och de som lyckas förtjänar alla rikedomar detta för med sig.

    Du håller dock säkert med om att det är väldigt långt från Kamprad till att glassa runt i concorde och dricka champagne för andras(!) pengar och försöka genomföra en iddiotisk idé i Boo.com. Sånt här förekom inte bara i Boo.com, men naturligtvis absolut inte i alla IT-företag runt sekelskiftet. En studiekamrat till mig kom med i den cirkusen och har berättat att det var utgång i princip varje dag på fin restaurang, massor av sprit och party för finansiärernas pengar samtidigt som "alla" (hans ord) borde ha begripit att det inte fanns några pengar att hämta i deras stolliga idé (nåt med att lägga ut bibliotekstjänster på nätet).

    SvaraRadera