måndag 6 september 2010

Trading utan sans


För att följa upp lite på fredagens inlägg om handeln i HQ kan vi ta en titt på hur det ser ut idag. Observera att HQ:s ledning i dag på förekommen anledning gick ut med ett pressmeddelande där de påpekade att det verkligen inte finns några andra värden i företaget än kassan (drygt 2 kr/aktie) och att man inte längre bedriver någon intäktsgenererande verksamhet.


Vansinnet har uppenbarligen ingen gräns och verkar skapa sin egen logik.

En läsare av min blogg tipsade om en annan traderblogg som är mycket läsvärd för den som vill förstå vad som pågår hemma hos en del personer. Inte för att jag tycker synd om den som tror att han kan sitta och handla på känsla hela dagarna istället för att göra någonting produktivt, men nog är det rätt sorgligt att se hur människor luras att tro att stora risktagningar för att tjäna hundralappar inte kommer att straffa sig rejält när turen tar slut (se t.ex. inlägget 2/9) och bl.a. beroende på courtaget är dömt till undergång.

Ingen kan tjäna pengar på aktier utan att ha en "edge" mot marknaden! Det må vara bättre analytisk förmåga, bättre nerver, snabbare uppkoppling eller något annat, men faktum kvarstår. På chanstagningar blir man inte rik.

Här finns bloggen med det talande namnet Rik på aktier.

8 kommentarer:

 1. Men då är väl HQ ett självklart blankningsalternativ? Eller har jag missförstått det helt?

  SvaraRadera
 2. Edit: http://cornucopia.cornubot.se/2010/09/huvudlos-spekulation-i-hq-aktien.html skriver att HQ-aktien inte går att blanka, dock utan vidare förklaring..

  SvaraRadera
 3. Det är kul att läsa på olika chattsidor hur folk skryter att de tjänat tusenlappar på trading i HQ.
  Synd bara att de inte redovisar sina förluster lika öppet...

  Mvh Stefan

  SvaraRadera
 4. Man kan inte mer än tycka synd om killen du länka till men vissa människor är bara dömda att misslyckas. Man kan ju bara hoppas han lär sig något när han förlorat sina pengar.

  SvaraRadera
 5. Hej hej!

  Såg det här inlägget precis och tackar för länken!

  Svarade lite kort på det, vore tacksam om du nämnde det!

  Ha det bra och lycka till!

  Mvh,
  David - Rik på aktier

  SvaraRadera
 6. att alltid FA snubbar skall gnälla på traders. det är så vanligt förekommande.

  t.ö.n.t

  SvaraRadera
 7. Innehavaren av denna blogg verkar sannerligen bitter över att inte ha tjänat pengar på trading i HQ, förmodligen har han istället förlorat pengar på detsamma. Bit ihop och kom igen istället för att göra såna här inlägg säger jag som ett tips i all välmening.

  SvaraRadera
 8. Alltid lika trevligt med kommentarer.

  Alla har all rätt att klaga på min blogg och de årsikter och analyser jag gör i vilket forum de vill och jag tar mig samma rätt.

  Intressant är det dock att döma av hur många kommentarer jag får när jag skriver om sånt här att det finns så många daytraders/TA-troende tar sig tid att läsa en rent värdebaserad blogg.

  Det torde vara helt uppenbart med tanke på min placeringsfilosofi att jag inte har köpt aktier i ett nära nog värdelöst företag som handlas till många gånger det egna kapitalet.

  SvaraRadera