fredag 24 september 2010

HQ mot nytt vansinnesrekord


Precis som man trodde att galenskaperna i HQ hade bedarrat så drar det igång på nytt. Aktien var nyss upp 50 % idag på att HQ:s advokat, vars arvode f.ö. ytterligare sänker företagets värde, pekar ut en massa skyldiga till eländet, däribland KPMG.

Givetvis ska detta få en aktie för ett företag utan vinstgenererande verksamhet att stiga till 6-7 gånger eget kapital... Jag menar, revisorer stämmer man ju ofta med enorma skadestånd som följd i Sverige, att stämma är ju dessutom gratis trevligt nog... ;-)


Spekulanterna glömmer givetvis lägligt att HQ står på tur att bli stämt självt och värdet i aktien är troligen noll och intet. Jag kan bara skadeglatt hoppas att många stollar som deltar i det där pyramidspelet förlorar pengar.

A fool and his money are lucky to get together in the first place!

Gordon Gekko i första filmen


8 kommentarer:

 1. Vad tror du om återupptagning av kvartalsutdelningar för British Petroleum? Kan det bli aktuellt redan i första kvartalet 2011?

  SvaraRadera
 2. Et helt nytt ämne, vad händer då USA ställer in sina betalningar? Hörde på radioprogram att de har ett underskott som heter duga. Vad bör man ha investerat i om man vill vara säker på att inte påverkas av att USA skulle överväga att inte betala sina skulder.

  SvaraRadera
 3. Vet inte alls när det kan bli utdelning i BP igen, men rimligen väntar man ett tag så man först får klart för sig mer exakt vad kostnaderna för utsläppet kommer att landa på.

  SvaraRadera
 4. Det är mycket enkelt- skulle USA ställa in sina betalningar så är det "the end of the world as we know it"! Det skulle få Lehman-konkursen att likna en dagisutflykt. Hela världen äger amerikanska statspapper och skulle de plötsligt bli värdelösa så skulle världen gå i konkurs genom att massor av stater skulle behöva ställa in sina betalningar, företag gå i konkurs, all kredit strypas omedelbart och harmageddon vara här eftersom ingen skulle kunna finansiera sig. Den civiliserade världen skulle förstås inte gå under, men det skulle leda till ett bakslag av aldrig skådat slag.

  Nu är det turligt så att USA har lånat i USD som de själva kontrollerar tillgången på och dessutom är t.ex. Kina och andra stora långivare till USA helt beroende av att USA kan fortsätta att betala för att undvika ovanstående så de kommer inte att sluta låna till USA eftersom USA då inte skulle kunna omsätta sina lån längre.

  Det senare leder förstås till ett otroligt oansvarigt beteende från amerikansk sida, de är ju också de enda som i princip ständigt har underskott i sina offentliga finanser och aldrig verkar få någon ordning på sin bytesbalans.

  SvaraRadera
 5. På tal om skadeglädje - osis att du missade tåget :-)))

  SvaraRadera
 6. Lou gråter säkert att han missade att köpa HQ billigt. Verkligen ett bolag som har en ljus framtid framför sig.

  Du har kanske missat att detta är en blogg om fundamentalanalys. Jag tror inte Lou håller på med daytrading och köper skräp som HQ.

  /Stefan

  SvaraRadera
 7. Fler här som är bittra tydligen...

  SvaraRadera
 8. Bara dumt att köpa ett papper som är näst intill värdelöst!

  SvaraRadera