torsdag 2 september 2010

Diamyd för alla?


En intressant artikel om den nya studien i Lund för barn som har förhöjd risk, men alltså inte visat några symptom, för att utveckla diabetes typ 1 kom i går. Detta är högintressant för Diamyd av uppenbara skäl. Även om studien tar fem år och det tillkommer tid för godkännanden o.s.v. så skulle detta kunna leda till att man inte bara vaccinerar barn och vuxna som diagnisticeras med sjukdomen, utan alla som har anlagen för sjukdomen, vilket naturligtvis är oerhört många fler.

Det är lätt att inse den potential detta skulle ge Diamyd. Tänk att vara ensam om ett vaccin som potentiellt kan ges till miljoner och åter miljoner människor jorden runt. Bara det faktum att så många föräldrar har ställt upp på studien utan att ha någon annan diagnos än att deras barn har en förhöjd risk säger en hel del om potentialen. Ärligt talat tycker jag att det är konstigt att någon tackar nej överhuvudtaget, men vissa har ju fördomar mot vaccin och sprutskräck hos barn är ju inte så enkelt att hantera.

Det här kan på sikt bli riktigt, riktigt stort.

6 kommentarer:

 1. Förhoppningsbolag, köp en lott ist!

  SvaraRadera
 2. Visst är det ett förhoppningsbolag, men chansen till vinst är betydligt större än en trisslott. 80% av läkemedel i fas3 kommer till marknaden. Det är bara att räkna på risk/vinst för att se att det kan vara lönt att stoppa några kronor på diamyd. I diamyds fall så har hitintills allt gått vägen så 80% är en mkt försiktig uppskattning.

  SvaraRadera
 3. med välfylld kassa, vinst från milstolpar, och nära marknadslansering är epitetet "förhoppningsbolag" något malplacerat för den som är påläst. Dessutom kommer chans till blockbusters inom genterapi, som kommer att göra det helt uppenbart att det är värt att äga Diamyd, om inte annat så för de kommande utdelningarna.

  SvaraRadera
 4. Tack! (Felstavning av "anlagen" i slutet av första stycket.;)

  SvaraRadera
 5. Hej,

  Jag gillar din strategi att försöka köpa bra bolag billigt när marknaden reagerar överdrivet på något sätt. Nu är min fråga: Anser du att Öresund är ett sådant case för tillfället. (Även om jag såg att kursen handlades upp ordentligt idag.)

  SvaraRadera
 6. Nej, Diamyd är ingen lottsedel idag, däremot var de det för några år sedan, min bedömning då var att lotten handlades alldeles för billigt i förhållande till potentialen, något som hittills har stämt. Sen får vi se hur det går till slut.

  Nej, Öresund är inget undervärderat bolag idag. Alldeles för mycket osäkerhet om deras innehav i Carnegie, Hagströmer himself och inte minst Qviberg. Skulle inte ta i dem med tång.

  Köp H&M, Boliden eller Swedbank så betalar du ett lågt pris för hög kvalitet.

  SvaraRadera