fredag 17 september 2010

H&M på Valuewalk


För ett tag sedan blev jag inbjuden av sidan Valuewalk att skriva ett inlägg ur svenskt perspektiv. Resultatet finns nu uppe (se gårdagens inlägg en bit ned på sidan) och handlar, föga förvånande, om H&M och varför Buffett skulle köpa den aktien.

Det vore kul om amerikanska investerare på nytt kunde intressera sig för H&M, förra gången det hände var i slutet av 90-talet då de drev upp kursen till motsvarande P/E 80. Go Yankies!!!

-------

Min tanke med att göra lite reklam för Alliansen har gjort att det startat en oändlig massa inlägg om SD. Det är synd tycker jag att vissa personer inte kan begränsa sig till att uttrycka sina åsikter om invandringspolitiken utan att för den skull rösta på ett parti som har mycket tydliga nazistiska drag. Samtidigt går det ju inte att undgå att det är väl politiskt korrekt i Sverige. Man har rätt att ha även obekväma åsikter utan att kallas rasist så länge det inte är rasism man för fram och att hålla korkade torgmöten. Yttrandefrihet är inte i första hand att få säga vad tok man vill, utan mycket mer att stå ut med att alla andra säger sin mening. Klaga gärna på integrationspolitiken, men låt för tusan bli att förstöra för Sverige genom att rösta in dumma populister!

Demokratins fiender ska inte ges några demokratiska rättigheter, kommunister och nazister ska alltså inte sitta i riksdagen, utan hållas korta.

Här har ni ett tips om valutgången: Alliansen får egen majoritet. Trevlig helg!

12 kommentarer:

 1. Riktigt bra skrivet på Valuewalk! Du håller en riktigt hög standard på dina inlägg och analyser vilket är sällsynt bland ekonomi-bloggarna där ute. Hoppas du finner tid och motivation att fortsätta! Skulle vara intressant med en "årsrapport" fram mot slutet av året både på din vanliga portfölj samt derivaten. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligen inte på ett p/e tal runt 80 då jag förhoppningsvis kommer att vara en nettoköpare dom kommande åren. Nej, hoppas att aktien störtdyker samtidigt som den fina utdelningen och tillväxten finns kvar :)

  SvaraRadera
 3. Riktigt bra artikel du skrivit på Valuewalk.

  SvaraRadera
 4. Vore synd att få ett så högt PE tal igen, då kan man inte fortsätta köpa långsikitgt. Ska läsa din artikel nu.

  SvaraRadera
 5. http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2130702/har-ar-sd-kandidaterna-med-vit-makt-kopplingar

  Bara en av anledningarna till att inte rösta på SD. De skyller allt på invandrarna. Invandrare som jobbar anser de sno svenskars jobb och invandrare som är arbetslösa snor skattebetalarnas pengar... Utöver detta är deras budget extremt oansvarig. Ofattbart och skrämmande att ett sånt parti kan få så många röster.

  SvaraRadera
 6. Märkligt tyst om Kommunisterna med Lars Ohly här på forumet, skulle dom vara mer rumsrena?

  SvaraRadera
 7. Borde inte en fundamentalanalytiker kunna se fördelarna med SD i en vågmästarroll?

  Media har ju gått ganska hårt om att SD kan orsaka börsoro (http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sd-kan-utlosa-oro-pa-marknaden_5326929.svd). Men på lång sikt lär ju SD inte påverkar företagens intjäningsförmåga. Alltså skulle vi (om sveriges ekonomijournalister har rätt) få en minsking på börsen och därefter följande tre alternativ:

  1) Borgarna regerar med stöd av Mp. I mina ögon den sämsta lösningen eftersom Mp är uttalat tillväxtfientliga.

  2) Borgarna regerar med stöd av Sd. Borde göra varken bu eller bä gör börsen eftersom mängden invandrare som får asyl har en ganska liten påverkan på den svenska ekonomin.

  3) Nyval, vi hamnar i exakt samma läge som nu. Investerare i HomeMaid blir ledsna men annars rullar det på.

  SD som vågmästare bör därför vara fördelaktigt för en fundamentalanalytiker som har likvida medel i nuläget ;-)

  (Nej jag tror inte alls på den här slutsatsen eftersom jag tror att journalisterna har fel. Det stora börshotet handlar snarare om hur mycket inflytande miljöpartiet får).

  SvaraRadera
 8. Rösta på Alliansen för Sveriges bästa!

  SvaraRadera
 9. Med tanke på att kolla efter H&M-påsar. Gå in på en valfri Gina Tricotbutik så ska ni se på kaos. Hur mycket folk som helst! Och nu ska de expandera i Tyskland som även hos H&M är en stor marknad. Synd att de inte är börsnoterade..

  SvaraRadera
 10. Hej.

  Det var inte direkt min avsikt när jag skrev mina korta politiska kommentarer att det skulle starta en pajkastning för och emot SD bland kommentarerna. Min avsikt var bara att göra lite reklam för Alliansen och mot de Rödgröna och framförallt Vänsterpartiet. Jag har nu rensat bort all pajkastning och övriga mindre trevliga inlägg om att folk är idioter o.s.v.

  Nu är valet över och jag kommer inte att skriva något mer om politik här. SD är i Riksdagen, men bara den som inte känner till att den svenska grundlagen och Riksdagens regler numera gör att oppositionen måste gå samman och få majoritet för en annan statsministerkandidat, en annan budget o.s.v. kan tro på dem när de säger att de ska påverka politiken. Det räcker alltså inte att rösta emot, man måste rösta för och få majoritet för en annan politik eller regering. Att de skulle kunna göra det med de Rödgröna som inte tar i dem med en tång är bara fantasier, precis som bilhandlare Åkesson (visst är det inte bara jag som ser likheten) när han "väntar på invit".

  Igår var de pajasar utanför Riksdagen och nu är de pajasar i Riksdagen.

  Bara så ni vet, jag kommer att ta bort alla ev. framtida kommentarer om SD från bloggen. Det är inte för att ge dem utrymme som jag driver denna blogg, utan för att sprida mina tankar om hur man lyckas med sina investeringar.

  SvaraRadera
 11. Otroligt välskrivet inlägg på Valuewalk! Höll dock på att sätta kaffet i halsen när jag såg Buffett och H&M i samma rubrik i min Google reader innan jag hunnit förstå att det faktiskt var du som skrivit inlägget. Trodde först att någon värdeinvesterar-guru i USA fått upp ögonen för H&M :)

  SvaraRadera