måndag 2 november 2009

Månadsrapport november

'
Värdet är oförändrat sedan förra månaden, men som syns av grafen är det mest slumpen som gör det, som vanligt på kort sikt. Värdet var betydligt högre när Swedbank släppte sin rapport och något lägre när aktien sjönk därefter. Bolidens ökning har också påverkat kraftigt.

Sedan årsskiftet: +202,1 % (Mitt konto, OMXSPI)Observera att jag inte ser det som ett problem att en eller ett par aktier blir så stora innehav så länge som de båda är mycket köpvärda på lång sikt. Att de är så tunga i portföljen idag beror förstås dels på att jag har fokuserat på dem eftersom de bedömdes ha störst potential, men det beror också mycket på deras stora värdeökning. Att de och därmed portföljen som helhet sedan fluktuerar stort i värde är inte ett problem för den som tänker behålla dem så länge företagen visar bra potential, utan istället en möjlighet att ibland öka sitt innehav som man vill.

Förändringarna från förra månaden är teckningen i Swedbanks nyemissionen, tilldelningen av aktier i Swedbank utan stöd av teckningsrätter och teckningen i Diamyds nyemission.

Swedbank (A och Pref) är idag hela 46 % av portföljvärdet, Boliden 35 %, SSAB 8 %, MSAB drygt 6 %, Diamyd 2,5 % och Obducat 1,6 %. Beroende på nyemissionerna finns det inga likvida medel.

Jag planerar idag inga förändringar förutom att på sikt öka i Diamyd, framförallt om aktien sjunker i värde och jag både kan köpa fler och aktien tack vare värdeminskningen skulle få ännu större potential. Viljan att öka beror på att sannolikheten för att företaget kommer att lyckas ökar. Detta ska ske med tillförda medel.

Diamyd är absolut köpvärd på dagens nivå men jag misstänker som jag tidigare har skrivit att den kommer att sjunka eftersom det troligen kommer att dröja med besked angående fas 3 och avtal med läkemedelsbolag. Diamydaktiens värde är utpräglat spekulationsdrivet och bristen på nyheter i ett förhoppningsbolag brukar alltid leda till att de kortsiktiga hoppar av och kursen sjunker. Jag tycker f.ö. redan att man märker av det i kursen.
,

2 kommentarer:

  1. "..., Diamyd 2,5% och 1,6% Diamyd...) Var det rätt? Eller vilket var det andra företaget?

    SvaraRadera
  2. Tack för påpekandet, nu är det korrekt.

    /LM

    SvaraRadera