torsdag 19 november 2009

Sverigeportföljen uppdaterad

'
Jag har nu uppdaterat Sverigeportföljen som jag förvaltar åt en klient (se etikettlistan t.v.). Nya insättningar (nu totalt 250 000 kr) och en fortsatt stabil utveckling för de flesta innehaven har gjort att värdet är 536 000 kr.

Observera att denna portfölj p.g.a. reglerna som vi satte upp inte är optimalt fokuserad, men den har också av denna anledning mindre volatilitet än min egen portfölj. Köpen av SEB och AstraZeneca var också på klientens begäran.

Jag brukar tänka att detta är light-versionen av min privata förvaltning eftersom jag är mer fokuserad i mina placeringar mot de aktier jag bedömer ha bäst potential. Jag tycket dock att det är utmanande med de begränsningar som satts upp ang. spridning m.m. Reglerna gör som sagt att volatiliteten blir lägre, men jag tror också att utvecklingen även i fortsättningen kommer att bli svagare än min egen.

Mer info om denna portfölj finns här.

-

6 kommentarer:

 1. Jag är lite nyfiken på hur du har löst det rent juridiskt med att förvalta en portfölj?
  Har du startat ett bolag och sedan ingått ett avtal ang avgift osv. och sedan debiterar du din kund en gång om året?

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vad tycker du om Be group.Nordic capital har sålt hela sitt innehav.
  Köpläge?

  SvaraRadera
 3. ZedsDead: Jag känner placeraren sedan förr så det är helt informellt, jag förvaltar helt enkelt hans kapitalförsäkring som han startade för ett drygt år sedan. Jag tar inget betalt för detta eftersom min tanke är att lära mig förvalta åt andra.

  SvaraRadera
 4. Hej, Tack för en otroligt intressant blogg!!
  Undrar hur du tänker om Astrazeneca? eftersom du säger att det inte var ditt val. Tänkte själv öka.

  SvaraRadera
 5. Hej.

  AZ är ett välskött företag, men jag fokuserar normalt starkt mot dem jag bedömer ha bäst potential. Förra hösten var t.ex. nästan hela börsen köpvärd, men Boliden var mest köpvärd enligt min analys. Hade jag haft helt fria tyglar hade jag köpt Boliden för kanske 80 % förra hösten och viktat tungt mot Swedbank i våras.

  Ett problem med AZ, Ericsson, HM och andra riktigt stora företag är att de följs av så väldigt många analytiker och därmed blir det mycket få felvärderingar av deras aktier på marknaden. Svårt att hitta fynd bland dessa m.a.o.

  /LM

  SvaraRadera
 6. Med tanke på vad jag läst av dina egna inlägg så tror jag inte detta är nått annat en efterkonstruktioner. Med de analyser du gör så har du knappast ens kapacitet till att bestämma om du ska köpa din semestervaluta i Sverige eller i utlandet.
  Till alla läsare: Denna "investerare" existerar inte någon annan stans än i "skribentens" drömmar.

  SvaraRadera