måndag 18 oktober 2010

PPM


Jag har skrivit tidigare om tips för PPM och min egen portfölj. Här är en liten uppdatering, inga fondbyten gjora och det har jag inga planer på att göra i framtiden heller om inget oförutsett inträffar. Tanken är förstås att BRIC och råvaror kommer att bli utmärkta placeringar i framtiden och här är det ju ett tjugoårsperspektiv minst.

 Mitt PPM-sparande +7,3 %
 MSCI World Free NR USD -2,1 %
 Avanza PPM Strategi +0,2 %












Baring Hong Kong China Fund USD Inc 25 %
Baring Latin America Fund USD Inc 20 %
BlackRock Global Funds - World Mining A2 USD 30 %
Simplicity Indien 25 %

9 kommentarer:

  1. hej

    Kanon blogg du har! Jag hade en generell fråga och det är om man är långsiktig i sina aktieköp, rekommenderar du att man köper sina aktier i en kapitalförsäkring eller en vanlig aktiedepå? (motivera gärna varför)

    Tackar!
    Azad
    email: azad.baban82@gmail.com

    SvaraRadera
  2. Richard Platon Nilsson19 oktober 2010 kl. 13:17

    Jag kan svara för hans räkning.

    Om du räknar med en avkastning om minimum 3 % / år är en kapitalförsäkring att föredra. Det du bör vara uppmärksam på är att du vid tecknande av kapitalförsäkring inte kan ägarregistreras inför b-stämma. Du kan inte flytta aktier utan endast kapital, ska du flytta aktier måste du först sälja, flytta, köpa nya m.m.

    Har du planerat att spara till barn är kapitalförsäkring en jättebra ide.

    Detta är några bra och dåliga delar i just tecknandet av en kapitalförsäkring. Jag tycker det är suveränt!

    SvaraRadera
  3. Richard Platon Nilsson >> Det förutsätter att man tecknar en avgiftsfri försäkring (Avanza, Nordnet, Skandiabanken) samt att statslåneräntan inte ändras allt för mycket.

    Azad >> Tänk på att om bolaget som du har försäkringen hos går i konkurs så riskerar du att förlora hela innehavet. Äger du aktier via en vanlig depå så är aktierna dina, oavsätt vad som händer banken om jag förstått det hela rätt.

    Dom flesta rekommenderar dock en kapitalförsäkring av både ekonomiska och praktiska skäl (slipper redovisning mot skatteverket).

    Lite info

    SvaraRadera
  4. Lätt att man missar länken pga placeringen så skickar den igen.

    Lite info



    SvaraRadera
  5. Om man lugnar sig lite kan man invänta de nya reglerna som regeringen diskuterar http://www.e24.se/business/bank-och-finans/regeringen-vill-se-enklare-sparform-for-aktier_2360137.e24 Kanske blir det en kombination av kapitalförsäkring och att äga aktierna som vanligt

    SvaraRadera
  6. Vad skulle Warren Buffett ha gjort om han va 25 år, hade han valt kapitalförsäkring el vanlig depå? :-)

    azad

    SvaraRadera
  7. Han gör ju så stora investeringar så där är inflytandet som ägare av betydelse, samt att han har även helt andra möjligheter att skatteplanera än vad vi har.

    SvaraRadera
  8. ja låt oss vänta till 2012 innan man väljer att börja spara

    dagens bästa kommentar :)

    SvaraRadera
  9. Hallå Lou!
    Först och främst: Tack för en fantastisk blogg!
    Jag kan bara inte låta bli att fråga: Hur kommer det sig att en fundamental-fundamentalist (hihi) som du själv väljer att ha en algoritmhandlad fond som Simplicity Indien i din PPM-portfölj som ju dessutom är väldigt långsiktig?

    //Markus - ut-ur-ekorrhjulet.blogspot.com

    SvaraRadera