onsdag 27 oktober 2010

"Snart" är ordet för PA Resources

I vanlig ordning levererade PA Resources idag en dålig rapport och meddelandet att snart (minsann!) ska man börja producera 20 000 fat, numera lite klädsmat blygsamt uttryckt "15-20 000 fat".

Sedan 2007 har de troende väntat på dessa mytiska 20 000 faten. Var är de nånstans? Inte i Pares produktion i alla fall.

I vanlig ordning fylls chattsidorna (inte så sällan även mitt kommentarsfält) med dessa troendes kommentarer om att just nu "ser det väldigt bra ut" för Pare. För ett år sedan skulle 20 000 fat uppnås i början av året, sen blev det officiellt i tredje kvartalet och nu är det som sagt 15-20 000 i slutet av året.

Känns det igen? Det kan nog bero på att det alltid har låtit så, se t.ex. dessa telegramrubriker:

PA RESOURCES: MÅL NÅ PROD 20.000 FAT/DAG SLUTET 2009 - VD

PA RESOURCES: SPÅR PROD 16-21.000 FAT/DAG 2 H 2008

eller varför inte den riktiga klassikern:

PA RESOURCES: RÄKNAR MED ATT NÅ PRODUKTIONSMÅL 50.000 FAT 2011

Idag producerar man ung. 10 000 fat, Didonfältet håller på att sina och Azurite-fältet får man aldrig någon riktig ordning på.

Man kan undra vad pare egentligen finns till för i dagsläget. De har aldrig delat ut någon vinst, har trots det ständigt brist på pengar och gör nyemissioner varje år. Mer och mer pengar som förstörs i en olönsam verksamhet.

Eftersom företagets mål inte är att långsamt äta upp allt kapital som lidande aktieägare och andra ställer till deras förfogande så är det mer än troligt att det bästa vore att llikvidera företaget och dela ut försäljningsintäkterna för de tillgångar man faktiskt har till aktieägarna. Det är långt bättre än att offra dem på verksamhet som inte går runt.

Mer om PA Resources på min blogg.

Kurs idag: 5,60 kr

'

3 kommentarer:

 1. Jag kan inte förstå att det alltid finns folk som tror på den här typen av bolag. Bolag som ständigt lovar, men aldrig levererar. Man kan nästan varje dag se på chattsidorna hur aktieägare försvarar bolaget, och säger snart vänder det.

  Tror nog mest att de försöker inbilla sig själva att allt är bra, så att de kan sova bättre på natten.

  /Stefan

  SvaraRadera
 2. PA påminner om West Siberian Resources som de ivriga småspararna haussade på Avanzaforumet, det skulle bli så bra, enorma vinster osv, sen köps det upp av Alliance Oil. Även detta ett bolag som haussas, ägarna har hittills inte sett ett öre i utdelning.

  SvaraRadera
 3. Jag har valt att spekulera i PA, kan ingenting om olja men valde att investera i PA , ser man på deras vinst per aktie så behöver dem egentligen inte gå så mkt + för att få + i räkenskaperna, dessutom verkar Askvik mer trovärdig än den förre vdn, men jag kan ha fel, har ändå bara spekulerat i aktien, då jag tror att aktien inom kort kmr rusa uppåt.

  SvaraRadera