fredag 1 oktober 2010

Fredagskul på chattsidorna


Säga vad man vill om våra vänner som tradar sig igenom dagarna, ja förutom när de skriver inlägg, f.ö. väldigt många på de olika finanschattarna, men en hel del underhållning bjuder de i alla fall på.

En av min favoriter är när de kommenterar hur olika mäklarhus och banker köper den ena eller andra aktien. Inte sällan klagar man på att något företag som skrivit ned en aktie syns på köpsidan i denna aktie.

"tycker ava verkar handla väldigt konstigt"

"AVA lägger gång på gång in nya köporders de vet nåt"

"Först skriver de ner aktien sen köper de allt de kan få faan vad fult"

OK, en gång för alla: att det framgår av avsluten att en viss mäklare och köpt en viss aktie betyder INTE med någon som helst säkerhet att de har handlat för egen räkning. Det är oftast deras kunder som köper och detta framgår i vissa fall med stor all tydlighet. Bl.a. Avanza och Nordnet har ingen egenhandel och när man ser småposter köpas hit och dit kan man nog vara ganska säker på att det inte är bankerna själva som tradar aktierna.

9 kommentarer:

  1. Richard Platon Nilsson1 oktober 2010 kl. 16:56

    OjOj [0]
    Commonwelth 16:40:45 Anmäl inlägget

    vilken skojarbörs.
    OjOj [1]
    u_o_n 16:48:18 Anmäl inlägget

    Har du blivit lurad?
    OjOj [2]
    Commonwelth 16:49:46 Anmäl inlägget

    knappast
    OjOj [3]
    u_o_n 16:52:07 Anmäl inlägget

    Då är det väl ingen skojarbörs.

    SvaraRadera
  2. Alltid lika kul när folk ska analysera mäklarnas handel. Har följt inläggen på Eniros forum på avanza, och där analyseras mäklarnas handel friskt. Tyvärr tror jag att de flesta analyser blivit felaktiga då aktien gått spikrakt ner de senaste månaderna...

    Mvh Stefan

    SvaraRadera
  3. Det sorgliga är att dessa personer använder riktiga pengar...

    SvaraRadera
  4. Det jag inte förstår med dej är att du häcklar TA freaks och hyllar värdeanalysen, men du gör ju själv avsteg från den när du exempelvis väljer att investera i Diamyd, ett företag som inte ens gör vinst, sjukt övervärderat

    SvaraRadera
  5. Nu sedan avtalet blev klart gör man ju vinst! Kolla q4, 11,02kr/aktie samt nästa räkenskapsår 16,58kr/aktie. Tro mig, från och med nu gör de vinst! PE 16 i år och PE 8 nästa år tycker inte jag är särskilt övervärderat!

    http://www.introduce.se/foretag/diamyd-medical/nyckeltal

    SvaraRadera
  6. Är MSAB och SSAB dom två mest köpvärda aktierna enligt dig just nu eller?

    SvaraRadera
  7. Hej Anonym 1 okt. 22:10.

    Tråkigt på fredagkvällen?

    Att snöa fast i en enda definition av värde är bara inskräknt. Stor potential är också ett värde och skall bedömas som alla andra "case". Det är inte konstigare att jag började köpa Diamyd 2006 när man gjorde stora förluster än att jag köpte Swedbank 2009 när de gjorde enorma förluster. Priset var lågt i förhållande till intjäningspotentialen, därav en bra affär. Swedbank var förstås mycket säkrare och därför är de idag 40 % av min portfölj medan Diamyd rots den enorma uppgången är 4 %.

    SvaraRadera
  8. Hej Anonym 2 okt. 20:59

    Nej, sammanvägt är H&M, Boliden och Swedbank de bästa enligt mig.

    SvaraRadera
  9. Här är något som är ännu roligare än det som förekommer på chatten: https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=1655663

    Inget får mig att skratta så mycket som analytiker och deras sk "prognoser".

    /Stefan

    SvaraRadera