tisdag 1 december 2009

Månadsrapport 1 december 2009

'
Dags för ny månadsrapport...

Portföljen har svängt kraftigt med börsen, framförallt nedåt förra veckan men är upp tio procentenheter jämfört med förra månaden (från +202 till 212 %).


Sedan årsskiftet: +212,0 % Mitt konto OMXSPIBörsen har under samma period stigit 44 %.

Att Boliden har sjunkit lite har påverkat nedåt, men detta kompenseras mer än tillräckligt av de andra aktierna som generellt är upåt. Ingen förändring från förra månaden förutom nyemissionen i Diamyd (+28 % nya aktier). Diamydaktiens rusning under månaden har påverkat men bara på marginalen då detta ännu dessvärre är ett litet innehav.


Relationen mellan de fem bolagen är i princip oförändrad förutom Diamyd:

Boliden 33 %
Diamyd 5 %
MSAB 6 %
Obducat (inkl. optioner) 1,5 %
SSAB 8 %
Swedbank A och Pref 47 %


Bara i princip obetydliga likvida medel (runt 10 000 kr) just nu men planerar på sikt att satsa allt jag kan tillföra på Diamyd när (om...) den sjunker i värde i framtiden. Som vanligt ingen belåning. Jag skall också flytta över mina Swedbank A- till preferensaktier när kurserna gör det förmånligt. Eftersom A-aktien handlas mycket mer än pref så har den en tendens att värderas högre än pref när omsättningen är stor och aktien stiger och vid ett sånt tillfälle ska jag slå till.


Tidigare månadsrapporter.


'

7 kommentarer:

 1. Imponerande resultat! Grattis! Jag ligger långt efter men är ändå nöjd med detta året. Vad tror du om nästa år? Vilka aktier ska man investera i tror du?

  SvaraRadera
 2. Ja, imponerande!
  Undrar lite hur din strategi för vidare köp av t ex Diamyd ser ut? Har du en på förväg bestämd kurs då du planerar köper mera eller går du på känslan för dagen? Diamyd ligger kring -3% idag och jag funderar på att öka lite (gick så smått in häromdagen)

  Mvh
  Herta

  SvaraRadera
 3. Hej
  Intressant att du på Par-forum ifrågasätter löparn lite.Skall bli intressant att följa.
  Tack för tipset om din blogg,ser intressant ut.
  Bra avkastning i år men 2009 har ju varit ett ganska "lätt" år att tjäna pengar på börsen.
  Hur har det gått andra år?
  Ps. Swedbank tror jag också på sikt men jag vågar inte ha 47% där...
  Mvh.Hasse

  SvaraRadera
 4. Hej svenskmillionarie.

  Jag tror fortsatt på de aktier jag äger idag och tänker inte sälja någon förrän den blir överprissatt. Jag rekommenderar alltså de aktier jag har, men ska försöka få tid att kolla upp diverse andra, lite okända företag under ledigheten, mer om det sen.

  SvaraRadera
 5. Hej Herta.

  Jag tror som sagt att Diamyd kommer att falla tillbaka ned mot 100 kr igen om det inte kommer några stora nyheter, dvs ett förmånligt avtal.

  Det är min mycket tydliga erfarenhet att den som väntar på nåt gott på aktiemarknaden aldrig väntar för länge.

  Jag köper generellt bara när det verkligen är mycket billigt och Diamyd är inte billig idag sett till vad vi vet just nu.

  /LM

  SvaraRadera
 6. Hej Hasse.

  De senaste tre-fyra åren har gått mycket bra (har inte kollat siffrorna så noggrant innan jag började med bloggen i våras, men depån har stigit i rask takt) förutom förra året då jag var typ 40-50 % ned. Totalt är jag dock väldigt mycket upp sedan 2007, dvs innan ned- och uppgången.

  Vändningen kom 2006 kan man nog säga då jag tvärt slutade att bli påverkad av att vissa aktier steg mycket snabbt och jag bara måste köpa, både mina innehav i PA Resources och MSAB började på alldeles för hög nivå och sånt gör jag inte längre och har fått mycket bra utdelning tack vara detta och, framförallt, en strikt fundamental värderingsprincip med enkla, logiska analyser och stark fokusering på det jag anser ha bäst potential (Boliden och Swedbank är lyckade exempel, men också MSAB och Diamyd).

  SvaraRadera
 7. Tack för svar! är som sagt ny på detta och har väl snart gjort alla misstag som tänkas kan i att köpa dyrt.

  Mvh
  Herta

  SvaraRadera