måndag 17 maj 2010

Diamyd-aktien


Idag blev Diamyds VD återigen intervjuad av Redeye men denna gång var syftet med uttalandet uppenbarligen att tona ned förväntningarna på ett utlicensieringsavtal redan detta kvartal, vilket hon tidigare lite orutinerat hade lovat. Aktien sjunker föga förvånande som en sten idag.

Diamyd-aktiens berg och dalbaneturer visar hur viktigt det är att ha det långa perspektivet när man investerar och inte spekulera, oavsett om det är ett väletablerat företag man investerar i eller ett rent förhoppningsbolag som Diamyd.

Diamyd var i slutet av förra sommaren nere under 30 kr (omräknat efter NE och split) för att sedan stiga på ett par goda nyheter, men framförallt VD-kommentarer i media. Nyligen uppe runt 160 kr (intraday) på besked om särläkemedelsstatus och spekulationer om säljstart redan 2011 för att sedan falla brant tillbaka.


Samma turer upp och ned har det nu varit flera gånger. VD säger det ena eller andra och daytraders och andra mindre övertänkta spekulativt lagda hoppar på tåget i hopp om att nu ska det bli åka av.

Det är verkligen ingen överraskning för mig att det nu meddelas att avtal inte lär slutas i närtid för sånt tar nästan alltid mycket längre tid än man tror och med tanke på att finansieringen är säkrad för ytterligare ett par års drift så är det snarare något jag har hoppats på skulle dra ut på tiden eftersom lyckade fas 3-studier skulle vara bra att ha med vid förhandlingar, vilket VD nu också säger själv.

Precis allting ser idag mycket bra ut för Diamyd och vi som är långsiktiga kommer förmodligen att få en mycket lönsam resa. Framförallt om aktien sjunker rejält när de otåliga hoppar av och vi andra kan öka våra innehav på bra nivåer.

  

2 kommentarer:

  1. Kom inte denna nyhet ut 5/5?

    Folk som fick panik.. så kan det gå..

    SvaraRadera
  2. Bland ägarna fanns uppenbarligen många förhoppningar om att hennes tidigare uttalanden tytt på att hon lovat ett avtal senast till halvårsskiftet och det senaste uttalandet var väl rätt tydligt såtillvida att något sånt var inte utlovat.

    SvaraRadera