torsdag 11 augusti 2011

Statistik

Jag brukar väldigt sällan kolla besöksstatistiken för min blogg, men jag gjorde det nyss för att se hur olika ämnen lockar läsare. Normalt har jag runt 500 besökare per vardag, men sedan i torsdags har jag 2-3 gånger så många varje vardag och runt 500 besökare i lördags och söndags. Ämnet (börsoron) verkar tilldra sig visst intresse.

8 kommentarer:

 1. Jag bli lugn när jag läser dina inlägg :) tack för en bra blogg

  SvaraRadera
 2. Tack själv, hoppas du tjänar pengar på den också. ;)

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte vart annars jag skulle vända mig för att få det stöd jag känner i dina inlägg. Jag delar ofta din åsikt och har ingen aktieintresserad person i min närmaste omgivning. Såna här bloggar av oberoende privatpersoner är bra mycket mer matnyttiga och trovärdiga än andra källor där man inte vet vad de har för baktanke med det de säger.

  Du som har talang när det kommer till att köpa bolag med tillfälliga, snart övergående problem (tänker på Boliden, BP och Swedbank). Vad tror du om KappAhl nu när de sjunkit ner till 17,60 SEK, PE 5,3 12 mån rullande förvisso högt belånade. Lägsta utdelningen de 5 senaste åren kom under finanskrisen 2008 på 1,25 SEK vilket skulle innebära en direktavkastning på 7,1%. Snittet ligger på 4,50 SEK dir 25,6% men det tycker jag känns väl optimistiskt. KappAhls problem är väl övergående liksom H&Ms?

  SvaraRadera
 4. Vill bara säga att jag upskattar dina inlägg..speciellt om Banker o Swedbank som jag äger till o ifrån....blir utdelningen 2011 ....6 kr ?

  Ha det / Christer

  SvaraRadera
 5. Det går inte jämföra hm med kappahl. Helt olika problem. Hm:s problem ligger i vad som händer i omvärlden, likt typ alla i samma bransch medan kappahl har interna problem med sviktande försäljning och negativa resultat. Däremot så kan ju kappahl vara ett bra köp då kg anser att aktien är otroligt nerpressad. Men då måste de få ordning på torpet. Lite av en lottsedel. Nyemission kan bli aktuell i ett senare skede.

  SvaraRadera
 6. Att KappAhl gör vinst de rapporterade kvartalen hittills i år tycker jag tyder på styrka under de rådande förhållande som har varit. Nu sjunker försäljningen 13%, visst är det dåligt men jag tror dels att det beror på ökad rea i branschen pga överutbud och bristande efterfrågan (tillfälligt) och på en svag kollektion (tillfälligt).

  Den begränsade etableringen i Norden, Polen och Tjeckien gör KappAhl mindre utsatt för statsskuldkrisen i Europa och USA. HM är mitt största innehav, så jag hoppas förvisso inte att statsskuldskrisen drabbar dom heller framöver, vi får väl hoppas att folk väljer att handla HMs billiga kläder när plånboken blir tunnare.

  Skillnader mellan KappAhl och HM är soliditeten och den geografiska spridningen, storleken, även målgruppen skiljer sig åt. Mitt intryck är att KappAhl satsar på kvalité medan HM satsar på mode.

  Jag tror sannolikheten för en nyemission i KappAhl är låg med tanke på att kassaflödet hittills i år är positivt och har kommunicerats ska fortsätta vara positivt även nästa år.

  Som du säger så är aktien otroligt nedpressad. Lottsedel tycker jag dock är en överdrift så länge vi talar om ett lönsamt företag. Kommer de bara i närheten av vad de har presterat de senaste 5 åren, och varför skulle de inte kunna gör det? Ett snitt på 5,60 SEK/aktie så blir det med en utdelningsandel på 60% en utdelning på 3,36 SEK till dagens pris 17,60 SEK skulle det innebära en direktavkastning på 19%. För mig räcker en vinst på 1,40 SEk för att motivera denna kurs vilket är fullt möjligt framöver.

  SvaraRadera
 7. Jag är verkligen ingen expert på Kappahl, men jag tycker att deras kommunikation nu senast om att de ska ha jättereor snarast andas desperation att vända trenden. Jag skulle aldrig investera i KA istället för HM om inte aktien var otroligt nedtryckt.

  SvaraRadera
 8. http://www.bloomberg.com/news/2011-08-17/interbank-market-vulnerable-to-collapse-sweden-s-frisell-says.html


  "visslar"

  Mvh J

  SvaraRadera