torsdag 3 mars 2011

The year of the tiger...


Vinnarinstinkt är grunden till alla stora framgångar. När Apple sände ut inbjudningarna till presentationen av iPad 2 igår (i vanlig ordning utan att berätta vad de skulle presentera) så skrev de helt enkelt...

Come to see what 2011 will be the year of.

Underbart, helt enkelt underbart!

9 kommentarer:

 1. Gott självförtroende skulle jag också kosta på mig om jag ägde tablet-marknaden som nästa år är värd ca $20 miljarder och om jag samtidigt redan tog 50% av vinsterna på mobilmarknaden :)

  SvaraRadera
 2. Hej Lou

  Tack för en bra blogg!

  Konsekvenserna av Apples och konkurrenters satsningar på mobila enheter medför att gartner förutspår att 2015 kommer det vanligaste sättet att koppla upp sig vara en mobil internetkoppling.

  Vad tror du om att investera i mobiltelefonoperatörer så som telefonica, at t osv för att ta del av denna explosionsartade utveckling av mobilitetsområdet?

  SvaraRadera
 3. http://www.engadget.com/2011/03/04/smartphones-and-tablets-still-have-a-long-way-to-grow/

  Ger lite perspektiv på var vi befinner oss i den potentiella utvecklingskurvan för de marknader där Apple har mest att hämta...

  SvaraRadera
 4. Pengar-eller-livet4 mars 2011 22:32

  Hej Applelovers!

  Jag har hittat en intressant artikel i NyTeknik, i papperstidningen nr 9, som kom 2 mars 2011, har tyvärr inte hittat den i nätversion.

  Artikelrubriken är:
  "Telia: Nu är Apple det mörkaste orosmolnet"

  I ingressen står att läsa:
  "Telia Sonera har mycket att tacka Apple för.
  Ny image och ökade intäkter, allt tack vare dundersuccén med Iphone.
  Men nu oroar sig Telia över att Apple kan ha planer på att självt bli teleoperatör."

  Vidare i artikeln står att läsa vad Håkan Dahlström, chefen för Telia Soneras mobilitetstjänster, som står för hälften av koncernomsättningen, säger:
  " Idag är Apple en partner, men vi får väl se vilken väg de väljer framöver."

  Han berättar/vidarebefordrar till Ny Tekniks reporter en läsvärd artikel sammanfattad så här:

  " * Apple fortsätter utvecklingen av sin egen simkortslösning.
  * Apple planerar en billigare Iphone för att minska beroendet av operatörernas subventioner.
  * Apple har nyligen fått ett mobilpatent godkänt."

  "Apple skulle kunna börja agera som virtuell operatör."

  "En signal är exempelvis det patent som godkändes härom veckan, som har rubriken: "Dynamiskt operatörsval" och innebär att en Iphone automatiskt kan välja det billigaste nätet. Faktureringen skulle Apple hantera via ett Itunes-konto."

  Artikeln avslutas med att allt detta kan vara spekulationer, men att Telias högsta ledning är oroad.

  ----
  Ja, om allt detta infrias så kan säkerligen Apple öka sina intäkter mångfallt mer, eller vad säger ni övriga Applefrälsta och kanske även skeptiker?

  Kanske är dags för köp i Apple nu ändå?! :)

  SvaraRadera
 5. Tittade på den senaste Buffett-intervjun med CNBC på 4020-bloggen där de bland annat pratar om Apple men Buffett verkar inte alls upptäckt vilken pärla det är.

  Lou har ju på ett tydligt sätt visat vilket oerhört fint case Apple är så vi kan nog dra slutsatsen att WB blivit gammal och gaggig. Jag menar.. det är en elefant i rummet och han ser den inte!

  Vore intressant om Sveriges meste WB-kännare kunde kommentera varför han inte fattar vilket sjukt kap det är.

  SvaraRadera
 6. Anonym: WB köper inte Apple därför att han inte gillar teknikbolag. Han föredrar bolag med stora _hållbara_ konkurrensfördelar.

  SvaraRadera
 7. Jag tror inte på mobiloperatörerna, eftersom denna marknad tack vare teknikutvecklingen bör få fortsatt lägre och lägre vinstmarginaler när allt fler spelare tar sig in på den.

  SvaraRadera
 8. Angående operatörerna så tycker jag också att det borde bli sämre marginaler över tid. Men om vi tex tittar på adsl-bredband i sverige kostar de ungefär vad de kostade för 10 år sedan, dock med större bandbredd förstås. Det säger mig att operatörerna är rätt duktiga på att hålla uppe priserna trots att det finns många konkurrenter. Om vidare kollar på 4g så kostar dessa abonemang nu 400-500 kr. Ingen operatör kommer att prisa ut sitt fasta bredbandserbjudande med ett för bra pris på 4g. Möjligtvis 3 eller liknande operatörer som inte har några egna fasta bredbandsabonemang att konkurera om. Vidare finns oändliga möjligheter att sälja kvalitetshöjande funktion som de kan ta riktigt bra betalt för, ex kortare fördröjning vid spelande över internet, strömmande hd video, osv. Den som lever får se. Dock vet jag att inom inte allt för många år kommer allt vara uppkopplat, via nätverk. Elbolagen planerar ex nu för att varenda glödlampa kommer vara uppkopplad trådlöst för fjärrstyrning. Precis alla prylar vi har omkring oss kommer vara uppkopplade. Tekniken finns redan men nu ska den bara bli lite fysiskt mindre o lite billigare att tillverka.

  SvaraRadera
 9. Jag har aldrig sagt att jag är den i Sverige som kan mest om Buffett, men jag har däremot sagt att jag inte tror att det finns så många som kan mer. Not the same thing at all!

  Han köper ju aldrig teknik och har genom åren gått miste om enorma vinster i företag som han varit framme och nosat på men sedan inte köpt som Cisco, men verkar inte vara ledsen för det. Det är ju samma metodik som gjort att han nästan aldrig köpt utländska aktier eller företag. Man kan ju inte därav dra slutsatsen att han inte tycker att det finns köpvärda utländska aktier.

  Med åldern brukar ju beteenden som man haft tidigare bli allt starkare och så är utan tvekan fallet med WB, inte minst vad gäller hans teknikaversion. Dock tycker jag att Apple har enorm "pricing power".

  I övrigt ang. Apple se gårdagens inlägg.

  SvaraRadera