tisdag 15 mars 2011

Irrationella rörelser


Börserna världen över faller på nyheterna om nya utsläpp, oklart hur stora, från kärnkraftsverken i Japan. I vanlig ordning faller lika mycket, eller ännu mer företag som inte rimligen överhuvudtaget kan påverkas av det som hänt eftersom de inte har någon verksamhet i landet eller mycket liten.

Visst kan man alltid säga att det ena eller andra kan leda till en internationell lågkonjunktur, men risken för att geografiskt mycket begränsade utsläpp (för det är vad det handlar om idag) och stora skador på infrastrukturen i östra Japan skulle kunna få sådana konekvenser för hela världen är mikroskopiska.

Bara att handla på rean m.a.o.

15 kommentarer:

 1. AAPL backar nästan 3% på öppning. Trots en "Amazing" öppningshelg för iPad2. För folk som funderar på att köpa kan det vara läge...

  SvaraRadera
 2. Håller på det stora hela med men funderar lite på valutaeffekterna, och hur de isf kan påverka börsen. Mycket pengar hämtas hem till Japan, framförallt från USA, och Yenen stiger (trots att BoJ öser på med miljarder). Idag stiger USD mot SEK eftersom det anses som "trygg hamn" men vad händer på sikt? Behöver amerikanarna låna pengar på annat håll nu för att täppa igen sina hål när japanerna tar hem sitt kapital? Många frågor.

  SvaraRadera
 3. ja...man kan väl säga att du har fått med ca 1 promille av det som händer i din analys i inlägget.

  imponerande!!

  SvaraRadera
 4. Av någon outgrundlig anledning avfärdar Lou nästan alla större kursrörelser på marknaderna som irrationella.
  Undantagen är stora positiva kursrörelser i hans egna investeringar - då är det snarare så att marknaden äntligen fattat galoppen.

  /Johan T

  SvaraRadera
 5. Lou! Du har det bra du som lever i en värld där allt är antingen svart eller vit! Allt är kristallklart med andra ord! Särskilt när det gäller aktier och vilka värden dessa ska ha! Anders

  SvaraRadera
 6. Nu kommer ni igen, som en björn ur sitt ide. Så fort börsen faller blir ni hysteriska och börjar spekulera i era små hjärnor.

  Som Lou säger, det är ni som får oss att tjäna pengar!

  SvaraRadera
 7. Johan T m.fl.: Ja, av nån underlig anledning tycker jag att det är rationellt att t.ex. Swedbanks och Bolidens enorma vinstökningar ger upphov till kurslyft. Kanske kan ni då förklara det rationella i att t.ex. Diamyd faller mer än 10 % pga problemen i Japan. Kommer de att leda till färre diabetesfall?

  SvaraRadera
 8. perfekt tänk Lou!

  skulle kört den 2007...

  " va fan har villapriser i USA med hur mycket swedbank tjänar, den har fallit en tia nu till 240kr så jag köper!!! "


  ja, 4 år senare så har du fått 140kr / aktie rätt upp i....eller backat med ca 60% back utan NE deltagande.

  sitt du här o skryt om hur enkelt det är men nästa rejäla runda ner så kommer du kanske skrika dig hes på köpknappen o pengarna vara slut långt innan botten är sedd.


  åter igen...imponerande!!

  SvaraRadera
 9. Alla har inte samma åsikt !
  Läs en annan blogg om denna LOU s strategier inte passar er !

  Mvh / Fabrikörn .

  Och skänk en tanke på de drabbade . Alltså Japanerna !

  SvaraRadera
 10. oj, förlåt. visste inte att det var en blogg/klubb för inbördes beundran.

  de har väl inte med hans strategi att göra utan mer hans attityd som är sällsynt dryg, nedlåtande och överlägsen.

  "alla är tröga och har fel om de inte tycker som Lou"

  SvaraRadera
 11. Personer som stör sig så mycket på denna blogg att de måste lämna barnsliga kommentarer på varje inlägg är tyvärr alldeles för emotionella för att lyckas som investerare.

  Börssnack kanske kunde va något för er?

  SvaraRadera
 12. Med tanke på Lous sätt att uttrycka sig på bloggen får han räkna med en del beska kommentarer. Han sätter så att säga sjävt ribban för diskussionsnivån. Uppenbarligen finns det en del som är imponerad av Lous "analysförmåga". Ni är med hög sannolikhet ganska unga och har ringa erfarenhet av aktier. Det är nog inte heller ett alltför djärvt antagande att anta att ni inte heller är överdrivet begåvade. Begrunda dock följande. Att investera i aktier handlar ju primärt om att ha en uppfattning om framtiden. Det ligger i sakens natur att ingen med säkerhet kan uttala sig om vad som kommer att ske i framtiden. Lous inlägg kännetecknas ju av att han med tvärsäkerhet uttalar sig om i princip allting. Borde inte detta faktum åtminstone vara en väckarklocka som gör att man kanske ifrågasätter omdömet hos en sådan person?

  SvaraRadera
 13. ja så är det nog.
  köpte OMX på 1036 just nu 1087...jag antar att de var känslorna som ställde till det.........:)

  SvaraRadera
 14. Anonym 16 mars: mycket konstig kommentar med tanke på mina här noggrant redovisade Swedbank-affärer.

  SvaraRadera
 15. Anonym 17/3: jag låter detta inlägg publiceras enbart för att visa på kommentarer jag inte kommer att acceptera i fortsättningen! Vänligen se den nya sidan "Kommentera bloggen" ovan.

  OK, jag kan alltså inte analysera och göra vettiga förutsägelser om framtiden? Detta inlägg skrev jag för ett år sedan. Hittar du många fel i vad jag påstod skulle hända?
  http://fundamentalanalys.blogspot.com/2010/03/swedbanks-stamma.html

  SvaraRadera