torsdag 10 februari 2011

MSAB allt bättre


MSAB:s rapport i fredags var trevlig läsning eftersom allt man rimligen kunde hoppas på fanns med, t.o.m. min gamla käpphäst att man inte borde dela ut så mycket som man gjort, framförallt förra året, och sänker utdelningen med 20 % till 80 öre.

Bisarrt att citera Jonas Birgersson som jag inte har något till övers för annars, men en sak han sa var i alla fall minnesvärd: företag behöver en krigskassa.

The world is yours, MSAB!

4 kommentarer:

 1. Bolagets rapport var precis som du skriver, mycket läsvärd. Företaget har gått så bra, och att alla tidigare TA analyser visade på starkt uppåt, men trots detta sjunker aktien.. Vad kan detta bero på tror du? Kortsiktigt talat.

  Mvh,
  Simon

  SvaraRadera
 2. Du har ett Gmail, Lou!

  SvaraRadera
 3. Vill bara ta upp det här med Nokia. Tokrasar idag. Detta på grund av att man blivit polare med Microsoft. Har själv en hel del Nokia-aktier och tycker att detta känns spännande. Måste ha missat något väsentligt tydligen, eftersom resten verkar få panik. Tänk er 5 år framåt i tiden när det (kanske) är Nokia-Microsoft telefoner som gäller. För inte är det väl iPhone och Android som det slutgiltiga inom smartphones. Kan tänka mig att man kommer le lite när man tänker tillbaka på "de där asdyra iPhone"-tiden.
  Hur som helst, vore tacksam om någon som vet kan berätta vad det är som skapar sådan panik.

  SvaraRadera
 4. Om man skall överdriva en smuka så är det som skapar panik att två dinosaurier försöker hjälpa varandra. Men de är just dinosaurier jämfört med Google, Apple, HTC, Samsung och många okända små och stora startups från asien.

  Utöver det, har man två fundamentalt olika teknologiska kulturer inom företagen, vilket kommar att leda till att kompetens flyr till konkurrenter. Man kommer att ha grus i maskineriet i 1-2 år innan stormen lagt sig, och då har Apple och Google + de andra hunnit rusa iväg ytterligare.

  Elop är inbiten Microsoftare, vilket leder till att hela omvärlden betraktas med Microsoft-glasögon. Det är just nu ett paradigmskifte på gång, som handlar om molnet, och förmodligen vill man nå dit så småningom. Dock har Microsoft själva kulturproblem, de är så att säga trötta och gamla, och har helt missat tåget och måste nu jaga.

  Apple var nere för räkning för många år sen, och lyckades transformera sig självt. Det tar tid och är smärtsamt. Vi får se om Nokia+Microsoft lyckas med det, och det är därför som aktien föll idag.

  SvaraRadera