torsdag 29 september 2011

H&M bäst som alltid

'
H&M:s rapport idag ger i alla fall skäl att tro att deras strategi att utnyttja sina finansiella muskler och storlek till att behålla sina låga priser och t.o.m. sänka dem när alla andra höjer p.g.a. stigande bomullspriser m.m. visar sig vara mycket lyckad. Något lägre marginal men mycket mer försäljning utan att ta till reavapnet för att bli av med lager.


I Stockholm förra helgen såg jag skillnaden i pris på väldigt snarlika barnkläder mellan H&M och Lindex- minst 50 % högre pris på det sistnämnda stället. Någon som undrar var det var överlägset mest folk? Dessutom var vi förbi på den lilla COS-affären (H&M:s prestigelinje) på Biblioteksgatan. Tråkig lokal för att vara i de kvarteren, men absolut knökfullt en lördagsförmiddag och långa köer av till synes köpstarka människor. Dock blev jag mindre imponerad av deras intedningsbutik, men det är väl också en ganska obetydlig verksamhet i det stora hela.


En liten tanke: finns det ett kvarter i gatorna om man drar en cirkel med radie på 500 meter runt Sergelstorg där det inte finns minst en H&M-butik? Om den tätheten funkar i Sveriges största städer, varför inte i de riktigt stora städerna i GB, USA och de rika delarna av Kina också en vacker dag?

'

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar