tisdag 26 juli 2011

Mac på MacD


Ibland säger en bild som bekant mer än 1000 ord. Ibland säger den dessutom en hel del om huruvida en produkt och därmed ett företag har framtiden för sig. Mina egna erfarenheter av iPad och iPhone stämmer väl överens med denna bild från verkligheten (enbart den fantastiska förmågan att koppla upp sig problemfritt hos dessa två produkter är ett av de större skälen till att jag själv nu ska gå över helt till Apple-produkter och dumpa mina Windows-PC):I rest my case...

14 kommentarer:

 1. Just därför bytte jag för fem år sedan... :)

  SvaraRadera
 2. Ibland säger en bild mer än 1000 ord, men den här bilden säger ingenting. Du jämför "Need more help" för Windows med standardinstruktionen för Mac? Normalinstruktionen för Windows är också 2-3 steg för att ansluta.

  -- Linuxanvändare

  SvaraRadera
 3. Apple har blivit religion för dig verkar det som, kanske finns annat att skriva om också. Din blog så du bestämmer men jag tror de flesta har fattat budskapet. :)

  SvaraRadera
 4. Linux: knappast! Det faktum att man behöver så mycket hjälp om man använder Windows medan man klarar sig med en mycket enkel instruktion som Mac-användare är det jag påpekar. Om du använde iPad parallellt med en Windows-laptop som jag skulle du förstå skillnaden väldigt tydligt.

  SvaraRadera
 5. Använde man iPad parallellt med en Win-laptop så skulle man ganska snart inse svagheterna med en iPad gentemot en Win-laptop. Äpplen och päron...
  Den här bloggen är nischad mot apple och det har jag en förståelse för, men det börjar lukta fanboy snarare än fundamentanalys...

  SvaraRadera
 6. Anonym 1: om du följt länge så vet du att jag snöar in innan jag köper nåt i större mängd, skillnaden mot ffa Swedbank och H&M är bara att det händer mkt mer i Apple, men de som har följt mina råd för dessa och Boliden kommer med all sannolikhet inte att ångra sig på sikt.

  SvaraRadera
 7. Anonym 2: nej man inser de enorma svagheterna med en tung och seg dator vid surfning och nästan allt vardagsanvändande och börjar använda sina PC:ar mindre och mindre. Det finns entydig statistik på detta nu samt iPads oerhörda popularitet så du behöver inte bara tro på vad jag skriver. Vi har bara sett början på denna revolution än.

  SvaraRadera
 8. Den är nischad mot de företag jag tror på mest och investerar i själv, inget annat. Bara det faktum att jag ännu inte äger nån Mac borde säga en del.

  SvaraRadera
 9. Det jag menar är att du jämför felsökningsavsnittet för Windows med normalinstruktionen för Mac. Titta på bilden och läs texten, så förstår du.

  Du kan även läsa vad de mer tekniskt bevandrade läsarna på Reddit säger om relevansen av bilden:
  http://www.reddit.com/r/apple/comments/izl6j/mcdonalds_free_wifi_setup_guide_mac_vs_pc/

  Oavsett irrelevansen i bilden så hoppas jag att du har rätt angående Apple, iPhones och iPads, då jag själv är aktieägare.

  -- Linuxanvändaren

  SvaraRadera
 10. Men om man läser din länk är ju vissa(!) av dessa tekniknerdar missnöjda med att McD indirekt påstår att det är så svårt jämfört med Mac att koppla upp sig med Windows så att denna långa Windows-instruktion skulle behövas "way too mich information..." medan Mac-versionen är kortfattad, dvs precis vad jag menar att bilden visar. Många andra bland kommentatorerna anser att det verkligen är en sån skillnad, tex: "...setting up a wireless connection on OS X is astronomically easier than on any Windows machine", "for Mac/iOS it is a case of simply entering username and password..." psv

  SvaraRadera
 11. Den där verkar ju ha några år på nacken. Windows 7 finns inte ens med och i Windows 7 är det inte särskilt svårt, knappast längre instruktioner än Mac.

  SvaraRadera
 12. Mama: jo, det brukar heta så med Windows... "Det kommer i nästa uppdatering!"

  Enligt chatten jag läste finns det många problem med 7:an också.

  SvaraRadera
 13. Windows 7 är knappast något som "kommer". Windows 7 är den enda Windows du kan få på datorer idag, Vista och XP finns inte längre. Windows 7 har några år på nacken.

  Så än en gång, den där bilden har nog några år på nacken. Idag finns antagligen, på motsvarande meny, plattor och telefoner med också. Om nu ens menyn finns kvar, för på alla datorer, plattor och telefoner är det idag enklare än Mac-instruktionen ovan.

  SvaraRadera
 14. Vad jag menar är att de alltid är åratal efter Mac i användarvänlighet. Det säger en hel del om båda företagen.

  SvaraRadera