onsdag 27 april 2011

SHB


Det är aningen ironiskt och förstås mycket typiskt för marknaden att SHB:s oväntat svaga rapport sänker Swedbank idag. Att Handelsbanken fått sänkt lönsamhet i utlandet påverkar knappast Swedbank som har helt andra marknader än SHB och Handelsbankens goda resultat i Sverige är ju en antydan om att Swedbank, som är mycket större bland privatkunderna i landet bör tjäna mycket bra på hemmaplan.

Förutom detta har Swedbank som bekant idag positiva kreditförluster till skillnad från SHB. I morgon vet vi.

4 kommentarer:

 1. lite fundersam till hur en positiv kreditförlust ser ut? bra inlägg

  SvaraRadera
 2. Återvinningarna från tidigare bokade kreditförluster överstiger dagens kreditförluster varför det blir s.a.s. en positiv förlust, dvs samma som en i tält.

  SvaraRadera
 3. Hej
  Liksom du har jag hyggligt stora innehav i såväl Boliden, H&M samt Swedbank. Jag undrar hur du skulle ranka dessa tre utifrån din investeringsfilosofi? Jag frågar delvis därför att jag under maj behöver sälja en viss del av mina aktier i något eller några företag. Hur skulle du gjort i motsvarande läge?

  SvaraRadera
 4. Sälj inte är mitt råd, låna lite på marginalen med aktierna so säkerhet om du måste, men på kort sikt ser jag något mindre sa olikhet för snabb uppgång i Boliden, men kort sikt är inget jag egentligen vill spekulera i eftersom det så lätt blir fel så jag skulle absolut inte sälja dessa idag med undantag för om man har nåt man tror mycket mer på och hellre vill investera i, absolut inte till konsumtion.

  SvaraRadera