fredag 15 april 2011

Sista inlägget om PA Resources

Jag har skrivit om "Pare" sedan jag började med bloggen och fått en del kritik för min egen kritik av företaget sedan hösten 2009 och dess ledning (bra exempel här som avslutas med att Löparn i vanlig ordning levererar en av sina jätteanalyser med ett dussin antaganden och får fel till sist, observera att aktien handlades runt 25 kr då). Nu är det sista gången, jag lovar.

PA Resources är nu helt kört. Om inte senaste produktionsrapporten övertygar om detta kan ingenting göra det. Man lyckas inte vända till lönsamhet hur man än försöker och, vad värre är, det vet ledningen sedan länge även om man ständigt (åtminstone sedan 2007) sprider vad man uppenbarligen vet är osanningar om stundande resultatförbättringar, alla "snart".

PA Resources är en tragedi, en kapitalförstöring utan sans och mått och klockan klämtar högljutt. Den som inte hör den och fortfarande sitter och hoppas på fantastiska produktionsökningar lurar sig själv. Det finns absolut ingenting som tyder på att det skulle bli fallet. Köp BP istället om ni vill köpa olja, där finns både vinster och utdelningar, något som Pare aldrig har mäktat med.

Den som inte hoppar av nu kommer med all sannolikhet att förlora allt inom ett par år. Eller som John Donne en gång skrev...

Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

Kurs idag: 4,80 kr

'

9 kommentarer:

 1. Löparn s rekar stämmer alltid enligt honnom ! Mins finanskrisen och hur hans portfölj föll dagligen . Men han gick vinst ändå för han tradade ju i innehaven . Så ljöd i allafall debatterna på Di.se s Börssnack Sedan fick Löparn nog och försvann

  Själv föredrar jag analyser som bygger på att man inte ska trada . Så ska man försöka göra egen analys med ! En stor fördel är det om det är lätt att förstå bolagets afärside och produkt med !


  Förövrigt mins jag många analyser som gick ut på sälj Lupe köp pare .... Tur man inte lydde och behöll sina lupe !

  Mvh / Fabrikörn

  SvaraRadera
 2. Jag torskade en del på PARE då jag (i vanlig ordning) kom in för sent. Men jag kom också ur utan att torska allt i alla fall. Och till skillnad från ett par andra stolpskott på Avanzas forum så skyller jag inte på Löparn för mina egna tillkortakommanden. Men både i PVE och i PARE så såg ju framtiden extremt ljus ut under ett ett par år enligt företagens egen kommunikation. Att sen den kommunikationen i efterhand skulle visa sig vara i princip lögn är ju väldigt svårt att känna av som liten aktieägare när man är i stormens öga så att säga. Därför har jag sedan länge bestämt mig för att hålla mig ifrån små förhoppningsbolag. Speciellt med tanke på att jag lyckats med att missa dom som faktiskt hade varit bra köp. Funderade tex på att köpa det som senare blev Björn Borg men tyckte att den hade blivit dyr (stod väl i hundra spänn då men toppade senare på över 600). Funderade på att köpa både Nordic Mines och Black Pearl när de kostade under 20 men lät bli. Jag har inte ens lyckats tjäna pengar på H&M som har gått i bästa fall sidledes sedan köp. Nu är det dock slut med att pumpa in pengar på aktiemarknaden på ett tag. Öppnade konto med någotsånär vettig ränta (och stigande med ökande styrränta) som jag kommer att spara på året ut. Det är dags att se till att ha pengar att köpa billigt med i nästa dipp :)

  SvaraRadera
 3. Pare Pare.... ..klart den kommer gå upp i år /i början på nästa. Lite positiva nyheter, ny fyndighet så går det uppåt. Tror på Pare under ett år till iaf.

  SvaraRadera
 4. Far gratulera Lou for Pare-kritiken. Har sjalv sumpat en del pengar i Pare.

  SvaraRadera
 5. Karl: var inte ledsen för H&M:s för tillfället tröga utveckling, jag misstänker att du har framtiden för dig och då spelar utvecklingen i år ABSOLUT ingen roll alls. Se det som en möjlighet att köpa billigt.

  SvaraRadera
 6. Du som skrev om att jag kommer med påhopp på Pare osv måste motivera ditt påstående för att kommentaren ska publiceras.

  SvaraRadera
 7. Fabrikörn: som jag skrivit tidigare trodde även jag för några år sedan på Pares ledning, men man lär sig. Löparn påverkade mig nog också en del på den tiden, men sedan några år tror jag inte på analyser med massor av antaganden hit och dit. Hans renande av PVE kändes som ett luftslott när det antog att efterfrågan skulle öka, produktionen likaså och den polska fabriken snart skulle börja producera felfritt samtidigt som ett antal andra saker också skulle slå in. Too many ifs...

  SvaraRadera
 8. Dags för er att omvärdera er negativa inställning till PAR. Substansen är över 8kr vare sig man vill eller inte. Fantastiskt låg värdering. På två års sikt finns mängder med positiva triggers.

  Gör som SHB och First securities höj reken till köp. Om denna blogg skall göra skäl för sitt namn är det den enda vägen.

  Själv har jag handlat in mig bra tungt. Målkurs är satt till 14kr på två års sikt.

  Efter alla bedrövelser som vi upplevt förväntar jag mig en rejäl korrigering kanske redan innan höstlöven faller, eller i alla fall när skatteavtalet redovisas i siffror till Q3-rapporten. Min egen uträkning gav ca 600 mkr klirr i kassan retroaktivt räknat dessutom från oct 2010. 1 kr/aktie i skattelättnad med en kurs på 4.20kr. Ja, vad säger man.

  Handeln visar på tydligt mönster. SHB tankar fett medan SHD blankar. Detta har förekommit i veckor nu.

  Slå till innan det är för sent. Solen kommer åter att skina över PAR aktieägare.

  SvaraRadera
 9. Snart, snart... Det är alltid "snart" när det gäller Pare, fråga bara Löparn...

  SvaraRadera