måndag 18 april 2011

An Apple a day....


En utmärkt dag (kväll) att köpa Apple... Inte för att jag har någon aning om vad rapporten i övermorgon kommer att påverka aktien, men dagens fall pga USA:s kreditbetyg är inte fundamentalt motiverat för ett företag som säljer allt mer i utlandet och snart kommer att ha den överväldigande majoriteten av intäkterna därifrån.

Jag ökade i kväll motsvarande en tredjedel av mitt innehav, vilket motsvarar ung. årets utdelning från mina utdelande bolag.

9 kommentarer:

 1. Gillar Apple, har oxå köpt på mig senaste veckorna. Har du kikat nått påGoogle?

  SvaraRadera
 2. Det gick att köpa för kring $321 tidigare idag. Återstår att se efter rapporten om det var ett bra pris. Jag tror det. Men antagligen måste vi även förbi NASDAQ-100 rebalancing den 2:a Maj för att det skall hända mer...

  SvaraRadera
 3. Ja, vi får se hur rapporten tas emot av marknaden, men jag håller med att köpa till 321$ och till dagens låga dollarkurs känns inte helt fel. Men jag är också fundersam kring Nasdaq-100 rebalancing. Hur tror du Lou, att detta kan påverka kursen för ett såpass stort bolag som Apple? Blir det ännu en fundamentalt omotiverad nedgång, köpläge?

  SvaraRadera
 4. Anonym1: nej, jag har bara haft ögonen på Apple, av flera skäl. Jag är mkt mer imponerad av deras produkter och tjänster än Google och tror att de i betydligt störe grad har framtiden för sig.

  SvaraRadera
 5. Anonym2: vet inte men tycker inte att det borde påverka kursen så mkt. Hursomhelst är som sagt varje sådan nedgång fundamentalt omotiverad så man kan ju alltid hoppas...

  SvaraRadera
 6. Jag var inne på CDON och kollade in deras nylanserade avdelning med appleprylar. Detta intresserar mig då jag är aktieägare i Apple. Reagerade på priset på Macbook och Macbook Air 8490kr-15490kr. När du kan få en Acer för 2395kr, vad är det som gör en mac värd 6000kr-13000kr mer än en Acer? Någon som har en mac får gärna förklara det för mig, själv har jag en Acer.

  SvaraRadera
 7. Anonym: efter att ha granskat en väns Air i detalj är i alla fall jag övertygad, den väger INGENTING och startar mkt snabbt, har en musplatta med även knapptryck, dvs man trycker med hela plattan och enl vad jag läste har man nu också lagt till omedelbar start à la iPad i senaste modellen. Dessutom är det tydligen horder av användare som håller på att byta från PC nu enligt flera källor så jag tror framtiden är Apples även här

  SvaraRadera
 8. Apple 20110419 337$
  Apple 20110124 331$

  Uppvärderingen är här.

  SvaraRadera
 9. Andy Zaky går återigen igenom varför AAPL är billig. Bla menar han att nåt *måste* hända med kursen snart. Annars är Apple en alldeles för attraktiv utköpskandidat för att inte någon skall försöka. Om man kan betala ett utköp från börsen med 4 eller 5 års kassaflöde så borde det vara en no-brainer om man kan få tag i kontanterna kan tyckas...

  http://tech.fortune.cnn.com/2011/04/19/why-apple-shares-are-dirt-cheap/

  Detta borde ju sysselsätta även Steven Jobs funderingar. Kanske det inte är en så dum ide att börja dela ut för att få en vettig uppvärdering i alla fall?

  SvaraRadera