onsdag 20 april 2011

Apples rapport


Att döma av chattsidorna och finansbloggarna med inriktning mot teknik samt en hel massa analyshus kommentarer de senaste dagarna är dagens rapport från Apple hett efterlängtad. Det kan man å ena sidan förstås eftersom den kommer att ge en "hint" om huruvida den explosiva tillväxten kommer att fortsätta i år, men å andra sidan är det den gamla vanliga kvartalskapitalismen som talar.

Jag tror som jag skrivit tidigare att Apples vinst kommer att ligga i linje med förra kvartalet (6,43 dollar), vilket marknaden inte alls tror. Det känns hursomhelst mycket bra att vara aktieägare, även om jag måste vänta på min beställda iPad 2 så betyder ju egentligen bara det att efterfrågan är enorm. Vid elvatiden i kväll får vi se hur kvartalet har varit. Då är jag i Wien på semester och tänker förhoppningsvis på annat. Glad påsk så länge!

7 kommentarer:

 1. Glad påsk Lou!
  Tack för en bra blogg.

  SvaraRadera
 2. Ja vi får väll säga Grattis då !

  Mvh / Fabrikörn

  SvaraRadera
 3. Ingen som hade nått mera att säga ?

  Mvh / Fabrikörn

  SvaraRadera
 4. Vad ska man säga? Kanonrapport från kanonbolag ;)

  SvaraRadera
 5. Fantastiska siffror på allt utom iPod och iPad (där konsensus var högre). Marginal tillbaks på över 40% och eps på högsta nånsin för Q2. Tillväxten på omsättning och vinst krossar alla rekord (dvs högre än Q1). Men tyvärr verkar inte reaktionen från "marknaden" vara entusiastisk. I post- och pretrading var den uppe över 5%, vilket halverades innan marknaden öppnade. Och nu är vi på väg ner ytterligare. Man undrar i sitt stilla sinne vad som behöver hända för att vi skall få en uppvärdering. Som det har sett ut de senaste månaderna så håller aktien knappt jämna steg med dollarförsvagningen tyvärr. Det är i egentligen rätt absurt.

  SvaraRadera
 6. HEhe dom slog så klart förväntningarna :D

  SvaraRadera
 7. Oj! Kina är marknaden där tillväxttakten är som störst. Detta bådar mycket gott: http://digitaldaily.allthingsd.com/20110421/china-spurts-to-top-of-apples-iphone-growth-chart/?mod=googlenews

  SvaraRadera