tisdag 5 april 2011

H&M:s försäljning i utlandet


Den uppmärksamme läsaren av H&M:s kvartalarapport (sidan 11) och helårsrapporten 2010 kan enkelt finna orsaken till att H&M nu satsar allt mer på USA och Kina och i viss mån tydligen också Storbritannien- de går alla mycket starkt.


Kinas försäljning, utan tvekan hjälpt av den stora andelen nya butiker, ökade med 66 % i fjol och ligger nu upp 45 %, men än mer intressant är väl att USA med förhållandevis begränsad nyöppning i fjol (+9 % butiker) har en omsättningsökning på 26 % i lokal valuta och 27 % under 2010 (var dock bara 17 % upp första kvartalet 2010 så trenden är mycket positiv)
.
Ryssland går uppenbarligen mycket bra, men där är antalet butiker fortfarande alldeles för lågt för att man ska kunna dra alltför långtgående slutsatser.


Jag skrev i förra veckan till H&M och bad om en kommentar om dessa länders siffror, t.ex. om detfanns några jämförelsestörande fakta, men fick inget svar. Om de senaste kvartalens siffror håller i sig kommer den globala omsättningen på ett par års sikt hur som helst att öka enormt.4 kommentarer:

 1. Bye Nordnet, Hello Avanza5 april 2011 kl. 21:54

  Tack för en bra blogg som jag följer dagligen!
  Jag har en fråga som inte har med HM att göra. Om jag förstått det rätt har du din portfölj på Avanza? Jag har precis aktiverat en kapitalförsäkring där och har för avsikt att sälja min portfölj i Nordnet och köpa tillbaka i Avanza. Anledningen till att jag valt att flytta är superlånet. Jag har dock ett problem, jag vill behålla mina gamla GAV-kurser på mina innehav. Därför undrar jag, kan jag ändra GAV-kurserna manuellt i Avanza? Är du nöjd med Avanza?

  Tacksam för svar!

  SvaraRadera
 2. Ja, Avanza har en funktion så att du kan ändra inköpspriset.

  SvaraRadera
 3. Nej, den funktionen kan bara användas när man flyttar AKTIER till so depå, inte när man säljer i vanlig el annan mäklares depå och sedan köper om dem i sin avanzadepå.

  SvaraRadera
 4. Du har möjlighet att ändra ett GAV i KF. Jag har svårt att tro att Avanza skulle vara något bättre än Nordnet. Annars finns ju Saxon bank. Men de har väl högre courtage, är mitt intryck.

  SvaraRadera