fredag 5 juni 2009

XRY och XACT till FBI för utvärdering

På Börssnack är det sedan några dagar spekulation i MSAB-trådarna om det meddelade som FBI:s "Academy" har gått ut med angående inköp av ett XRY/XACT-paket (http://www.fbodaily.com/archive/2009/06-June/03-Jun-2009/FBO-01832342.htm).

Dessvärre har man inte koll på hur det fungerar med upphandlingar i amerikanska statliga myndigheter. Detta är en avsiktsförklaring att köpa ett system av MSAB och ett av deras konkurrent utan att gå ut med ett normalt upphandlingsförfarande. Detta får man göra om det är en begränsad summa och man har konstaterat att man endast kan köpa av denna distributör.

Den som vill invända mot detta ombeds göra så inom en vecka, detta är alltså någonting som vemsomhelst men framförallt andra företag som säljer denna (!) utrustning kan göra och därmed tvinga fram en upphandling, men upphandlingen gäller då dessa två system, inte någonting annat, t.ex. konkurrerande system.

Helt uppenbart med tanke på att man köper in ett system av vardera leverantören är att man redan har fattat beslut om att testa dessa två system inför ett beslut om vilket man skall använda sig av, MSAB har alltså kommit till den sista fasen som en av två möjliga leverantörer till FBI.

Det verkar som om MSAB:s distributörer kan väga upp i alla fall en del av det faktum att man har en mikroskopisk egen organisation i USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar