lördag 13 juni 2009

LO: Förbjud kreditförluster!

Som ett otrevligt eko från 1920 när Lenin förbjöd de då ännu kvarvarande ryska företagen att säga upp personal ger sig nu socialisterna i LO in i debatten om regleringen av banksektorn.

Kraven på kapitalation måste "ses över i grunden", som det brukar låta när nåon vill föra in sin egen politik i lagboken, vilket ju LO har varit mycket lyckosamma med de senaste 60 åren.

Att de svenska bankerna inte på något sätt såvitt jag vet har påkommits med att bryta mot reglerna och lagarna i Sverige eller i utlandet stoppar inte fundamentalisterna på Norra Bantorget.

"Finanskrisen visar att den finansiella sektorn är oförmögen till självreglering. Samhället måste återreglera finanssektorn och skärpa tillsynen." säger Ola Pettersson.

Ähum...? Vilken planet befinner sig Petersson på undrar man. Finanssektorn är förmodligen efter barnmaten det mest reglerade som finns inom EU, men en återgång till 80-talet är tydligen önskad.

Bankerna skall naturligtvis vara strängt reglerade, vilket de redan är, men socialisterna ska inte få skriva fler lagar i Sverige! Kriser och konjunkturnedgångar kommer och går och det går inte att lagstifta bort dem.
http://di.se/Artiklar/LO_kraver_okad_bankreglering.aspx?ArticleID=2009\06\11\341156&words=riksbanken%2cstresstest&SectionID=Ettan&menusection=Startsidan;Huvudnyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar