fredag 27 januari 2012

Förhoppningsaktier

'
Om man behöver sig en liten påminnelse om varför man inte ska satsa på förhoppningsaktier eller i alla fall inte satsa mer än småpengar så kan man så här på fredagseftermiddagen gå in på Börssnack...

Pare släpper taget.
storebro 14:23:08
Äntligen efter tre år..... Så har jag släppt taget om eländet.....
Så j*vla svårt att trycka på avtryckaren när man ligger 500.000:- back...
Men nu är det gjort !
Lycka till ni som vågar vara kvar i eländet.
I kväll skall jag fira och bli full.

Tror dock dom sjunker ännu mer..

-------------------------------------------

Dadde1000 14:28:02

Samma för mig. Har varit delägare i många, många år. Efter nedskrivningen sålde jag för första gången allt och skall med all sannolikhet försöka hålla mig borta i framtiden. Känns av någon anledning väldigt tufft psykologiskt. Man är rädd för att missa ett race, men ser man logiskt på det så är det, med den informationen, vi har vansinne att äga denna aktie.

--------------------------------------------

Råvarukillen 14:43:16
Facit i hand är det väldigt lätt att vara efterklok. Bolaget i sig är under (enligt mig) väldigt dålig ledning.

Lånen och skulderna som ökar är inte roliga heller.

Åkt på en riktig smäll (stora siffror) och har kvar en del långsiktigt så den smällen är inte riktigt över heller som det verkar nu. Pengar måste in på något sätt relativt snart.

--------------------------------------------

bbb5 15:21:37
Efter flera år är ja back 85´ på skiten men hoppas kunna kvitta del av förusten längre fram i år. Mycke osäker hur man skallgöra, har inte varit med om nåt liknade.

--------------------------------------------

Somliga lär sig dock aldrig...:

storebro 14:49:15
Tack för allt ert stöd.
Nu hoppar jag nog över till en annan tuva ett tag.
Vad vet ni om Dannemora Mineral ?


Tja, vad säger man?

.

5 kommentarer:

 1. Hehe, slutklämmen är verkligen sorglig

  SvaraRadera
 2. haha fantastiskt att folk ändå på något sätt lever kvar i det uppenbara spelberoende dem lider utav. Jag helt och hållet slutat läsa på dessa forum. Att folk lyckas stirra sig blinda på bolag som användarnamn i stil med 'Investortrader777' tipsar om är helt ofattbart.

  SvaraRadera
 3. Mina första år som aktiesparare spenderades på dessa forum (och tvivelaktiga bolag) och drömmen om det stora klippet levde länge innan jag insåg faktum och det otroligt frustrerande i att slita, arbeta, spara och sedan bara bränna pengarna på pump-and-dump bolag som aldrig kommer att leverera. Nyligen gick ett av mina gamla bolag i likvidation. Bolaget (och skojarna som drivit det) fick verkligen sista skrattet eftersom jag då inte ens fick välja när jag skulle använda förlustavdraget. Pengarna jag förlorade är inte lika viktiga idag eftersom jag har andra investeringer som går bra. Men jag är fortfarande inte riktigt plusminusnoll sedan jag började och pengarna jag totalt pumpat in i bolaget vara stora för mig då...

  Hade jag istället helt enkelt parkerat pengarna i ett (som jag tyckte då, tråkigt) bolag som H&M så hade jag i alla fall haft pengarna kvar plus en avkastning varje år.

  Det är förövrigt det jag tipsar bekanta om att det skall göra om de är intresserade av att börja spara i aktier. Köp H&M och börja sedan läsa och lära innan du hittar på något annat mer, riskfyllt...

  SvaraRadera
 4. De flesta av oss har nog spekulerat i tveksamma bolag på ett eller annat sätt. Man kan bara hoppas att de reflekterar över vad de håller på med och inser att det inte är såhär det borde gå till för att få pengarna att växa. Annars blir det nog tufft framöver...

  SvaraRadera
 5. Ja, alla har nog gjort bort sig några gånger. Skillnaden är väl att vissa av oss lär sig av sina misstag och går vidare, medan andra likt stollarna som springer på casino i hopp om storvinsten bara fortsätter söka efter "the next big thing".

  Att ha förlorat en del, men tack och lov inte särskilt mycket, pengar på Pare, Diamyd och Obducat har lärt mig saker som jag sedan har använt. Alla de som just nu sitter och skriver upp Pare mot all sans på BS och andra siter istället för att ta sin förlust går det inte att tycka synd om.

  SvaraRadera