tisdag 25 oktober 2011

Swedbank regerar

'
Swedbanks rapport i morse är bara ytterligare en bekräftelse av det som vissa av oss har vetat mycket länge. Swedebank är en mycket stabil skuta idag som varken värderas efter sin vinstpotential eller stabilitet. I vanlig ordning går nästan allting bankens väg och att tro som så många verkar göra att Swedbank skulle tappa bara för att det är allmänt oroligt i världsekonomin är helt enkelt en galen slutsats. Det är i första hand ett antal stater som har dålig ekonomi och näringslivet och privatekonomin är inte direktkorrelerad till detta. Framförallt inte ända upp i Sverige.

Detta betyder förstås inte att man inte påverkas, men det är stor skillnad på att känna av någonting och att drabbas av rejält minskad intjäning pga det. Detsamma tror jag kommer att börja märkas alltmer när övriga svenska storföretag redovisar sina siffror. Jämför detta med den totala inbromsning vi såg under senhösten 2008... Volvo, Skania m.fl. tvärnitade och det fanns ingen hejd på eländet.

Det är bara att gratulera Michael Wolf och de övriga på Swedbank till en för oss aktieägare fortsatt utmärkt prestation. Bara att vänta på att aktieåterköpen kan återupptas en vacker dag.

'

9 kommentarer:

 1. Hej Lou,

  Jag vill bara kort tacka för bloggen. Ditt deklarerade av "Warrantläge i Swedbank" för ca två månader sedan fick mig att prova warrants vid tre köptillfällen sen dess. So far:
  SWE2F 100SWE +150%
  SWE2F 120SWE +44%

  Visserligen inte jättestora summor och man önskar så här i efterhand alltid att man köpt mer men ett väldigt roligt instrument när det går på detta hållet.
  Tack igen!

  SvaraRadera
 2. Stark rapport, helt klart!

  Blankar med mål 70 kr senast 31/12. Går den till 100 kr tar jag en lika stor position till.

  Johan

  SvaraRadera
 3. Ja. Dagens rapport var ju en nyttig näsknäpp för mig att jag inte har så mycket koll som en vill tro. Visserligen hade jag inte med dom 100 miljonerna till Ukraina men det var för stor felmarginal ändå. Får nog dra ner min prognos om nettovinst 2011 till 14400 miljoner. Det ska ju inte vara några problem att hinna med att köpa resterande 4.7% även om vi inte börjar före Q1 2012. Det räcker om vi är klara till stämman. Så vi kan markulera dom innan beslutet om årets utdelning tas av årsmötet. Ekdungen

  SvaraRadera
 4. Jens: roligt att det har gått så bra för dig. Jag själv var för tidigt in i min första warrant så den ligger jag typ -85 % (dock småpengar) medan den andra var mer vältimad och jag ligger plus några tiotal procent just nu. Warrants är i min erfaranhet hyfsat säkra bara när en aktie har fallig otroligt absurt mycket utan att något viktigt förändrats för företaget. Att jag köpte den första var för att aktien föll en bit under 100 kr utan att S hade några problem, men jag underskattade marknadens möjlighet att sänka banker så fort det är oroligt på kreditmarknaden. En nyttig lärdom.

  SvaraRadera
 5. Johan: allt går bra för företaget och du blankar?!

  SvaraRadera
 6. Ekdungen: vi får vara mycket nöjda med dagens siffor, det är som alltid så mycket som kan slå åt olika håll i ett kvartal men riktningen är mycket tydlig och det är det viktiga.

  SvaraRadera
 7. Hur ser det ut med "Sverigeportföljen" du har på vänster sida, är senaste uppdateringen fortfarande 9 April 2011? Är portföljen avvecklad?

  SvaraRadera
 8. Ja, jag tror nog att det blir stökigt en sväng till framöver, med konsekvenser som är svåra att överblicka. Har jag tur får jag en post till redan de närmaste dagarna.

  Det paket som kom i natt förstärker min tro. Vi får se.

  Skall dock vara ärlig och säga att jag blankat alla svenska banker i samband med deras rapporter (ja, även SEB idag) och hedgar med lång positioner i defensiva aktier (Telia, Astra)

  Mvh Johan

  SvaraRadera
 9. Johan, de svenska bankerna har inga problem, de står stadigast i Europa. Jag förstår verkligen inte din placering. Varför inte följa Lous framgångsrika exempel istället, det där kommer du ju bara förlora pengar på.

  SvaraRadera