onsdag 7 mars 2012

Mycket snack på Börssnack

'
Det finns förstås mycket kompetenta personer som skriver på Börssnack, men det är oerhört många på Börssnack som inte vet särskilt mycket om företag, aktier eller hur marknaden fungerar. Detta är förstås intressant eftersom det är troligt att detta är representativt för en stor del av de aktörer som utgör marknaden. Säga vad man vill om många av skribenternas kunskaper, men de är ju bland de mest aktiva privata aktörerna hur som helst.

Häromdagen skrev jag ett mycket uppenbart ironiskt inlägg bara i syfte att driva med alla dem som verkar tro att Apple snart skall falla till marken för att de antingen är "högt" värderade, har få produkter, ett eget operativsystem eller liknande saker. Jag hade inte en tanke på att någon skulle ta det på allvar:

Nu har jag insett sanningen. Apple har som ett av få företag gått över spärren 500 miljarder dollars värdering. Detta kommer att bli slutet för deras uppgång, se bara på Microsoft och de andra som varit däruppe. Snart nog föll de tillbaka under spärren. Så blir det för Apple också!

Iphone kommer att gå från att växa med över 100 % per år till att helt stanna av eller t.o.m. falla i försäljning. De kommer att klås av alla 1000 kr-androidmobiler som folk tycker är bättre. Plus Nokia förstås.

Ipad kommer att gå från långt över 100 % årlig ökning till en liten randspelare nu när Motorola, HP, Google, Amazon, RIM m.fl. tillverkar billigare och bättre plattor.

Frågan är om Ipad finns kvar om ett år. Helt säkert nu när man kommit över 500-miljardersspärren är i alla fall att Apples Ipad-event på onsdag inte kommer att innehålla någon förbättring av produkten.

Ipoden kommer att konkurreras ut av alla mycket bättre mp3-spelare. Samma sak med Mac Book Air, Pro och iMac. Dessa är idag bara dyra och sämre än superdatorerna från HP, Lenovo, Dell och andra.

Dessa företag liksom Microsoft som nu kommer att bli jättestora på mobiloperativmarknaden kommer att sopa banan med dyra, dåliga Apple med sina hypade och oprofessionella produkter!

Vet ni förresten om att det är mycket mer sannolikt att det blir svart på rouletten när det har blivit rött 10 gånger i rad?


Jag trodde att ev. svar skulle vara av typen "Kul" med eller utan sarkasm beroende på vilken åsikt man har om Apple. Döm av min förvåning när svaren trillade in, några exempel:

"Detta är ju galenskap. Slumpen har inget minne. ",

"Funderaren är inte den skarpaste..." (läste tydligen fel på vem som var författaren)

"Men han har en poäng, för ett antal år sedan var det..."

Håhåjaja... Det är fenomen som dessa som skapar våra felprissättningar.
*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar