fredag 3 juni 2011

Apple precis överallt


Jag vet att jag tjatar, men det känns verkligen som om vi alltmer lever i en Apple-värld. Ibland blir det nästan lite larvigt. I planet i söndags satt mina barn och tittade på film på min (ena) iPad, snett bakom mig satt andra barn och tittade på film på en iPad 1, framför mig satt en tjej och pillade konstant på sin iPod Nano. När vi sedan som sagt fick vänta en evighet i baggageutlämningen kände jag mig nästan lite avvikande som inte tog fram en iPhone.

Det gjorde däremot taxichauffören lite senare.

10 kommentarer:

 1. http://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias

  /Ken

  SvaraRadera
 2. Köppte mig en Samsung 3g mobil android på Ica maxi här om dan för 1000 kr och då ingick surf i ett år med Telia ; )


  Duger åt mig .

  Mvh / Fabrikörn

  SvaraRadera
 3. Du som är intresserad av Apple bör läsa den här analysen från 2001, den är rätt kul.

  http://www.thestreet.com/comment/theturnaroundartist/10002957.html

  SvaraRadera
 4. Ken: Jag bedömer sannolikheten för sjukdomsinsikt hos Lou efter att ha läst artikeln som ganska låg men vore intressant att höra honom utveckla hur confirmation bias inte är ett problem för honom.

  Ytterligare observationer jag gjort som vore intressant med Lous input kring vore nedan:

  Kommentarer på nyheter kring ett bolag han äger aktier i ser ut som följer:

  Negativ nyhet: Överdriven kursreaktion hos (den korkade) marknaden. Inte alls så negativt för bolaget som det (inkompetenta) nyhetsmediet/journalisten vill påskina.

  Positiv nyhet: "Vad var det jag sa - det var så uppenbart att det skulle bli en succé!" Sedan följer någon harang om hur korkad marknaden är som inte värderar upp aktien tillräckligt.

  Det är viktigt med en stor portion självförtroende här i livet men när man närmar sig någon form av Gudskomplex bör man nog sätta sig ner och ta sig en funderare.

  /Kalle

  SvaraRadera
 5. http://m3.idg.se/2.1022/1.382263/samsung-galaxy-s-ii-varldens-basta-telefon/1

  /T

  SvaraRadera
 6. hehe, det är nog :)
  Tänkte fråga vad folk tycker om Nokia, har fallit 50% senaste 12 månaderna. Är den billig eller är fallet motiverat?

  SvaraRadera
 7. hur tror du att det kändes 2006 när alla gick omkring med en Nokiatelefon? lite så här va?

  SvaraRadera
 8. Kalle:döm mig efter mina resultat istället för att skriva såna larviga kommentarer, t.ex. om de återkommande och våldsamma nedgångarna hos Boliden, H&M och Swedbank de senate åren har varit motiverade eller (som jag sagt) inte och om marknaden har gått min väg med tiden.

  SvaraRadera
 9. Anonym: Nokia var absolut inte köpvärt 2006 pga sin höga värdering, något som inte alls är fallet med Apple idag som handlas till typ P/E 15 medan vinsten f.n. växer med ung. 100 % rullande 12 mån.

  SvaraRadera
 10. Nokia har visat sig inte kunna onkurrera på den oerhört viktiga smartphone-marknaden och fallet är därmed högst motiverat eftersom marknaden till allt större del kommer att vara såna telefoner, i alla fall tyder allt på detta idag.

  SvaraRadera