tisdag 1 augusti 2017

Inför Apples rapportIkväll kl. 22:30 är det dags för Apples "sommarrapport". För ett år sedan rapporteradeAppleföga förvånande siffror som låg en bra bit under Q2:an 2015 då man som bekant sålde gigantiska mängder iPhone 6 detta år. Många kommentarer hängde då upp sig på denna "nedgång" men det var att låta träden skymma skogen.

Istället visade förra årets rapport att "Services" fortsatte växa snabbt, vilket blir alltmer betydelsefullt för Apple och att marknaden laddade inför den stora uppgraderingen som kom med iPhone 7. Vi som hade varit med ett tag såg den stora sannolikheten att AAPL-aktien skulle gå in i ännu ett av sina tjurrus under det kommande året (se mitt inlägg AAPL supercykel). Detta inträffade och aktien är upp 41 % de senaste 12 månaderna.

Om jag får gissa lite så tror jag att Apple levererar en stabil rapport och vi kan med lite tur se fram emot ännu en uppvärdering, stödd på den kommande stora iphone-uppgraderingen (med all sannolikhet betydligt större än sjuan), starka Services-intäkter och förhoppningsvis nya produkter, av vilka en (HomePod) redan är presenterad.

Om tre timmar vet vi mer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar