lördag 8 juli 2017

iPhone kommande 12 månaderna


Sällan har det väl varit så stora förväntningar på kommande iPhone-släpp som i år. Eftersom ryktena började redan förra året om att 7:an skulle vara en mindre uppgradering medan tioårsjubileet 2017 skulle innebära en jättelik uppgradering så har marknaden förstås redan tagit ut en hel del i förskott och allt utom slagna försäljningssiffror och höjda snittpriser under julkvartalet vore en kalldusch.

Jag tror dock inte att det är någon risk för det. Det är ställt utom varje tvivel att man kommer att introducera dels S-uppgraderingar av 7 och 7 Plus och man kommer att lansera en riktig premiummodell ("8") som dels kommer att ha i princip hela framsidan täckt av skärmen och flera andra funktioner.  Se en sammanställning av de senaste mer eller mindre säkra uppgifterna här.


AAPL har tappat lite i och med trenden för övriga "techbolag" i USA senaste veckorna men om rapporten den 1 augusti blir bra och släppet två månader senare övertygar vad gäller modellantal och funktionalitet (Apple har sedan något år slutat med den väldigt intetsägande "first weekend sales" som bara visade konkurrenterna hur snabbt man kunde tillverka enheterna) så kan aktien få ny skjuts. I alla fall om historien är en guide och det brukar den vara för Apple.

Vi kan dock än mer än tidigare räkna med begränsad tillgång under många månader men det skulle som sagt förvåna mig rejält om man inte slår alla rekord under hösten och vintern. Jag tror dessutom att deras AR Kit (augmented reality) kommer att få stor påverkan på appar och inte minst mobilspel det kommande året. De appar som tagit fram hittills är verkligen game changers. Detta kommer helt garanterat att stötta både iphone-försäljningen och "Services".

3 kommentarer:

 1. Det är underligt med Apple, jag minns vilken extrem baisse det var för lite mer än något år sedan. Det var ingen höjd på hur dåligt det skulle gå enligt analytikerna. Sedan vände det, och kursen gick som en raket, i ett så här stort bolag... Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp. Så är det hela tiden. Det är alltid någon man ska sparka på. Som investerare ger det unika tillfällen att komma in på attraktiva nivåer. Så länge man kan se igenom att det bara är ren mobbning vill säga. Man måste ju ha rätt i förlängningen också. Lättare sagt en gjort.

   Radera
 2. Jag har följt Apple i flera år och ofta har de ansetts ligga "dåligt" till. (Apple is dooomed). Världens mest inkomstbringande privatföretag genom tiderna var, och fortfarande är, märkligt missförstådda!

  SvaraRadera