torsdag 13 juli 2017

Dumma dollar :-)


Jag hade trott att dollarn skulle vara kvar över eller runt 9 kr. Detta för att Riksbanken är så infernaliskt duvaktig medan Fed gör tvärtom. Dessvärre har ju dollarn fallit markant mot kronan på senare tid och jag har lättat på marginalen i amerikanska innehav för att inte bli alltför drabbad om raset fortsätter.

Starbucks har jag ju redan tidigare minskat i eftersom jag ser bars begränsad uppsida i den aktien men även Apple och Netflix har jag minskat en del i. Jag tror oförändrat på samtliga bolag. Överhuvudtaget är den bästa valutan att vara övervikta i förstås den egna eftersom nästan alla ens utgifter är i denna. 

Nåväl, valutakurser går åt båda hållen och påverkar i regel bara på marginalen även om det ibland känns mer avgörande. Mina rätt stora investeringar i Apple och LVMH avgörs på sikt i princip enbart av hur företagen kommer att utvecklas. 

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Tack för en bra blogg. Ang inlägget, borde inte det logiska vara att göra tvärt om. Om dollarn får ned bör ju ( allt annat lika) amerikanska aktier vara billigare nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men portföljvikt har också betydelse som jag ser det.

   Radera