måndag 3 april 2017

Grym ägarbild i Catena Media


Ägarbilden i ett företag tycker jag är en av få helt externa faktorer man verkligen bör titta på. Historiken visar att insiderköp generellt är "bullish" och tvärtom. Trovärdiga storägare har ett värde, fråga bara bankerna, och om dessa, med sin tunga exponering och troligen mycket goda insyn i företaget sitter still i båten eller rent av ökar så är det i min erfarenhet ett mycket gott tecken. 

För 45 dagar sedan släppte inlåsningen för storägarna Optimizer Invest, Aveny och Pixel samt för styrelse och ledningen som överenskoms inför IPO:n i början av 2016. Trots att de nu är fria att sälja och aktien har gått som en raket sedan börsintroduktionen så har ingen sålt en enda aktie. 

Istället har ledningen tecknat bonusprogram och köpt ytterligare aktier, listan blir lång för ett år, men så här ser de senaste månadernas transaktioner ut:En ytterligare relaterad nyhet släpptes i fredags att den tidigare uppgörelsen med uppköpta SBAT:s grundare Gary Gillis ska köpa in sig över börsen för två miljoner euro i CTM-aktier. Förutom den, allt annat lika, skjuts man kan misstänka att ett så stort köp, även om det sprids över tiden, kan ge en tunt handlad aktie så känns det väldigt positivt att han vill bli delägare på den nivån i företaget istället för att bara sitta och vänta på en bonus enbart baserad på SBAT:s del. 

Så här ser ägarbilden totalt ut, stor koncentration som synes:Ägarbilden och insiderköpen är naturligtvis ingenting som i sig ger total trygghet i en investering i så fall vore det mycket enkelt att bli rik, men det är en mycket god indikation av hur de med betydligt mer insyn än vi andra tror det kommer att gå. Det är svårt att hitta någonting man inte tycker om i Catenas ägarbild, snarare är det bland det absolut bästa jag har sett. 


2 kommentarer:

 1. CTM som största innehav och Leo på 12% bland storheter som Disney, SB bl.a.
  Du har blivit helt vild. Men har helt klart en poäng i dina val.
  Vad tror du om samarbete mellan Leo och nischbank tex Resurs för spelkredit mot kund. Etisk kollaps, jag vet, men business as usual.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog mest att jag har mycket mer tid att lägga på analys numera så jag kan söka efter tillväxtcase lite överallt. Det känns som om spelindustrin är en framtidsbransch men de måste nog hålla sig mer på mattan framöver med tanke på det nya licenssystemet som jag innehåller en hel del regler om marknadsföring och hur spel skall fungera.

   Radera