torsdag 16 februari 2017

Sju frågor till Catena Medias VD Robert Andersson


Robert Andersson hade vänligheten att svara på några korta frågor idag, dagen efter att Catena Media släppt sin bokslutskommuniké för 2016:


Många positiva besked i rapporten tror jag de flesta tycker, bara att gratulera. Vad är du själv mest nöjd med

RA: Att 2016 forsätter bevis styrkan i vår strategi.


Vad vill du fokusera på att förbättra under detta år?

RA: Vi kommer fortsätta investera i teknik och produkt under året, i samband med ett ökat fokus på kvalitativt innehåll.


Er rörelsemarginal pressas av kostnader för expansionen och ligger nu på de 50 % du tidigare sagt är ert långsiktiga mål. Ligger det fast eller kan vi komma att se fortsatt press, om än tillfälligt, under 2017?

RA: 50% ligger fast, att marginalen rör sig upp och ner mellan kvartalen är helt naturligt då kostnader tas i perioder etc. Men marginalen ska som enl målen vara 50% eller över


Förvärvstakten har de senaste 12 månaderna varit oerhört hög för ett företag av er storlek, kommer den att fortsätta i ung. denna takt 2017 och -18?

RA: Vi ser ingen anledning till vi skulle minska på takten. 


Du har tidigare sagt, t.ex. när du intervjuades i Börspodden, att målet är att i snitt växa omsättningen 75 % per år 2016-18. För 2016 steg den med hela 168 %. Får det dig att vilja justera den prognosen?

RA: Våra finansiella mål ligger fast. 


Du lyfter fram er satsning på esports och "daily fantasy sports" i USA. Är detta redan idag en intäktsbringande verksamhet? Hur stor är den i så fall jämfört med era två andra affärsområden?


RA: Just nu är den liten. Det är nog allt jag kan kommentera! 


När ser du framför dig att ert kassaflöde kommer att räcka till era förvärv och behovet att ta in externt kapital upphör?

RA: Det går inte att svara på eftersom allt beror på storleken på uppköpen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar