måndag 13 juni 2011

Bloggens inriktning


Jag välkomnar förstås kommentarer om bloggen så länge de är trevliga och sakliga. Den som följt bloggen länge vet att den är fokuserad mot det som jag tycker vid tidpunkten är mest intressant. Detta är förstås det som jag tycker är mest felvärderat.

Att jag skriver mycket om Apple just nu verkar en del ha svårt för, men för ett år sedan var det BP som jag skrev många inlägg om, vilket vissa hade stora problem med, tidigare har den varit mycket fokuserad mot Swedbank, H&M och Boliden, framförallt när dessa aktier i mitt tycke har varit mycket lågt värderade.

Detta kanske känns tjatigt för den som av någon anledning "aldrig skulle köpa olja" eller avskyr Apple etc., men det är den inriktning bloggen har så det är bara att acceptera för den som vill följa den. Dessutom, av de senaste nio inläggen som var synliga på sidan innan detta inlägg skrevs handlar bara två exklusivt om Apple och ett om Apple och (i mindre omfattning) H&M.

För att lyckas med investeringar så har jag lärt mig den hårda vägen att man måste vara beredd att sätta sig in på djupet i ämnen man inte tidigare intesserat sig för och inte ha för många fördomar mot branscher som "teknik" eller råvaror. Jag visste nästan ingenting om H&M innan jag fick upp ögonen om företaget, nu vet jag väldigt mycket, samma sak om Apple och Swedbank/bankbranschen.

Vill man inte läsa det är det förstås tråkigt, men ingenting som får mig att ändre inriktning mer än fallande aktiekurser skulle få mig att sälja bra företag.

4 kommentarer:

 1. Med tanke på att du helt fokuserar på ett urval aktier som den bästa investeringen tror du alltså inte att peak oil är nära förestående? Betänk hur låg sannolikheten är att USA skulle kunna beta av sin skuld innan oljan tar slut. Den dagen kommer alla företag med lån gå i konkurs, vilket i och för sig talar för HM som är mitt största innehav tack vare att du och dina bloggkollegor uppmärksammat företaget så tack för en bra blogg :)

  SvaraRadera
 2. Jag förstår inte folk som klagar, kritiskt granskande av din research och dina tankar är väl ok....men gnäll och ohyfs hör inte hit. Keep up the good work!

  SilverM

  SvaraRadera
 3. Jag uppskattar verkligen att du under perioder går in mer på djupet i enskilda aktier. Tack för en bra blogg!

  Haters gonna hate

  /David

  SvaraRadera
 4. Fortsätt som du brukar. Gnällspikar är inget att bry sig om. Men kritisk granskning är ju bara bra.

  SvaraRadera