torsdag 2 juni 2011

Grekland...


Jag kom till Grekland i söndags och fick som vanligt uppleva världens sämsta baggagehantering. Vi som fick baggaget först från vårt plan fick vänta i 90 minuter, andra ytterligare en timme. Samtidigt satt ett tjugotal baggagehanterare utanför fönstret och fikade i skuggan i ung. en timme till stockholmspassagerarnas stora förtret på andra sidan rutan.

En statsbankrutt drabbar förstås en massa oskyldiga och är ingenting man ska önska, men efter massor av semestrar i detta vackra land är det bara att konstatera att en hel del greker förtjänar allt ont de kan råka ut för om landet ställer in betalningarna.

Självinsikten är inte så utbredd om man säger, men det gällde även min chefs amerikanske chef som var på besök förra veckan- han sa att vi hade det så bra i Sverige för att vi hade så hemskt höga skatter, dvs ingenting han ville ha. Tja, att balansera utgifter och inkomster kanske inte vore så dumt att prova på i det land som idag finanisieras av Kina och en vacker dag kommer att få uppleva enorma skattehöjningar och neddragningar.

3 kommentarer:

 1. Riktigt bra inlägg Lou!
  //SilverM

  SvaraRadera
 2. På pricken rätt om Grekerna alltså, bra analys!
  Har själv mycket erfarenhet efter resor till den härliga ö-världen
  hälsar
  Rune

  SvaraRadera
 3. "han sa att vi hade det så bra i Sverige för att vi hade så hemskt höga skatter, dvs ingenting han ville ha".... vilken paradox! Vi svenskar har arbetat ihop ett samhälle där vi enligt honom "har det så bra". Vad är fel i att folket har det bra!? Det är väl målet för alla folk. Skatterna är väl bara ett medel att nå målet och det verkar ju ha fungerat!

  SvaraRadera