fredag 24 februari 2012

It's Friday, I'm insane...

'
Nokia har nu officiellt blivit ett konkurscase. Officiellt eftersom dess aktie nu handlas vilt hit och dit som andra företag som man inte vet om det kommer att gå helt åt fanders eller om man lyckas vända tillbaka till vinst. Som jag skrivit tidigare hänger allting på om man får fart på försäljningen av Windows-mobiler eller inte.

När detta stadium av marknadsvansinne inträtt blir allting en strid på kniven. Idag kom man med nyheten att man skulle presentera för denna bransch "viktiga nyheter" på en presskonferens på en mässa på måndag. En inte alltför vild gissning är väl att man kommer med nyheter om nya telefonmodeller att säljas nån gång i framtiden men, visst, nyheten kan ju handla om samarbeten, uppköp och liknande. Dock är det senare ju högst osannolikt, då man inte precis brukar använda mässor för att berätta att man köps upp. Det är i så fall Microsoft som ska skicka ut nyheten att man lagt ett bud och dessutom inte annonsera detta tre dagar i förväg.

På denna nyhet stiger aktien glatt 6 % och alla de små Nokia-tradersarna på Börssnack blir alldeles till sig. Plötsligt ligger man på plus efter all bedrövelse. Bättre argument mot kortsiktighet kan man nog inte få än det som signaturen "audi" har presenterat de senaste tre månaderna (gör en sökning så får du se).

Andra investerares :-) reaktioner idag:

Runt kl 10 när nyheten kom och aktien steg:

Nokia rusar! Stora nyheter nästa vecka! Kan vara merger med Microsoft eller ngt?

otroligt!!kan inte säga något annat.

+5,7% nu. Så finns det ändå någon sorts rättvisa här i världen! Läsplattan har jag väntat länge på. Hoppas att den innehåller någon teknisk innovation som slår ipaddan....

Vi passerar säkert 45 på måndag

Nu ligger jag på plus!!!!!!!!!!!!!!!!!

upp 6,24%

38,69!!

Runt kl. halv tolv när aktien börjar falla igen:

38,1

säljpanik.. alla vill hämta hem några kronor på nokia

luras inte av att aktien sänks nu...detta är ren psykologi och programmerat för att få folk att känna att dem borde ha sålt...mm

Som jag redan har påpekat 39 innan dagen är slut!

lugnt brukar gå ner vid lunch upp igen kan lova detta

vill köpa in mig, hur långt ner tror ni vi kommer? någon dipp? senast 38.12

inte mer vi ska upp nu efter lunchen

Hoppas att nyheten blir att Microsoft köper Nokia för 70-80kr/aktie.

[Det visar sig vid denna tidpunkt otroligt nog att många av Nokia-spekulanterna tror att ett produktkoncept hoptåtat av en Nokia-fanboy häromdagen med en massa fantasifunktioner osv är en verklig produkt... håhåjaja]

Kanske beror på nya paddan? (länk)

#1. Vill ha! Ball!

De har sjukt mkt läckra grejer i pipen. Jag gillar ju paddan med trådlös laddning och projektortangentbord... Men det är väl ett år bort antar jag.... Men Nokia innoverar som aldrig förr..

Surplatta med Windows 8.

PREMARKET US. varför är vi flera ören under?

vete fan skumt tror att många har ej fått info ang nokia

Det ryktas också om ett tangentbord som kan projiceras i större storlek på en yta intill. Liknande saker har Microsoft visat upp tidigare.
......................................................

Snillen spekulerar får en ny innebörd på Börssnack...

*

3 kommentarer:

 1. Det börjar bli en tydlig trend bland Apple-skeptiker överallt att nästa grej som *helt säkert* kommer att fälla primärt iPad och sen naturligtvis hela Apple är en Microsoft tablet med Windows 8. För iPad är ju bara en leksak! En Windows 8 tablet som man kan köra vanliga Windows-program på är däremot nirvana för företagen tydligen!

  Om nu en tablet med Windows på är den slutliga lösningen på alla företagens problem så kan man ju undra varför inte Microsoft lyckades sälja speciellt många sådana under de tio år de faktiskt såldes innan iPad?

  SvaraRadera
 2. Håller med om att volatilitet på obefintlig info är "ovärdigt" gamla Nokia, det är något som snarare hänger ihop med case som Karo Bio och andra spekulationsaktier. Nokia är utan tvekan mot repen nu.

  SvaraRadera
 3. Jag mår dåligt av att läsa dessa kommentarer från dessa desperata personer. Hur kan människan producera sådana små individer? Förstår inte heller hur de kan syssla med aktier när de knappast har fötterna på jorden, det där är spelmissbrukare i ett väldigt invecklat och komplicerat spel av black jack.

  SvaraRadera