fredag 10 augusti 2018

Catena Medias rapport


Catena släppte sin Q2:a i morse och den var både fin och stabil. Inte minst imponerar den organiska tillväxten på 30 % och kassaflödet. Jag deltog som vanligt vid presentationen och hade möjlighet att tala med ledningen efteråt. 

Något som slog mig, inte minst efter att ha sett marknadens reaktion, är hur lika Catena och Evolution Gaming är och hur likt de drivs. Båda bolagen prioriterar väldigt tydligt den långsiktiga tillväxten och vinsten och är aldrig rädda för att offra ett kvartalsresultat eller två. Detta är precis såna bolag som jag vill äga. När EVO i vintras investerade i Tiblisi och Kanada tyngdes naturligtvis marginal och resultat. Marknaden som ju inte bryr sig om företagets långsiktiga resultat handlade brutalt ner aktien och diverse talking heads inom analytikerkåren och i sociala medier spred åsikten att detta var en ”dålig trend” eller t.o.m. att bolaget var ”det nya FING” (jo, det är sant!).

Catenas EBITDA tyngs av investeringar i USA och inom finansvertikalen. Detta är utmärkta initiativ som kommer att ge mångdubbelt igen redan på något års sikt. Rörelseresultatet dubblades trots detta men sedan tyngs VPA av finansiella kostnader. Dessa kostnader kommer att minskas allteftersom tack vare deras allt bättre ”cash conversion”. På sikt kommer man både att betala av sina skulder och, viktigast, att kunna finansiera uppköpen helt med egna pengar.

Påståendena om att tryckandet av nya aktier som delbetalning för uppköpen skulle vara anledningen till den oförändrade vinsten per aktie är helt taget ur luften. Detta ger bara några procents skillnad, det är bara att läsa resultaträkningen och använda de fyra räknesätten (tre räcker faktiskt) så ser man det.

Catena Media är ett bolag med en lysande framtid.

2 kommentarer:

 1. I dag sålde dottern sitt innehav av MSAB (+ 200 %) för att investera en del av dom pengarna i Catena efter att läst din rekommendation. Väldigt sunt tycker jag:-) MVH///TER

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Tomas!
   Kul att höra av dig och att du läser mig fortfarande. Kul också att det gick bra för MSAB till sist... CTM är idealiskt ien barnportfölj, mina äger också dem (samt många andra tillväxtbolag)-

   /MAN

   Radera