onsdag 1 augusti 2018

Apples rapport


Apple skämde återigen bort oss trogna ägare med en dunderrapport igår kväll. Än en gång visade det sig att marknadens och analytikernas eviga fokus på ”antal sålda iphones” är lika förlegat som en hockeyfrilla.

Idag är de viktiga mätetalen, förutom den totala tillväxten (+17 %), Services (+31 %), Other Products (37 %) och intäkterna från iphones som tack vare klart högre styckepris ökade med 20 % trots att antalet nästan stod stilla.

Vinsten per aktie ökade med 40 % för världens största bolag. Om detta inte räcker för att bli övertygad om en aktie som handlas klart under börsens PE så kan nog ingenting övertyga. Å andra sidan är det precis de personer som har haft fel i alla år som fortfarande vägrar att se Apples unika styrkor.

Vad som har varit kommer att vara,
Vad som har skett skall ske igen.
Det finns ingenting nytt under solen.
(Predikaren)
A

3 kommentarer:

 1. Ja, ett i sanning fantastiskt bolag. (Jag ägde det tidigare, men var tyvärr tvungen att sälja alla aktier i amerikanska bolag (don't ask). Nu äger jag det endast indirekt via fonder.)

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 2. Är lite nyfiken på hur du tänker kring vikten av hur aktier trendar. Om man är på köp-humör för tillfället: är det rimligare att investera i apple nu efter rapporten, eller är det bättre läge i Catena media eller leo vegas som fallit som små stenar sista tiden?

  SvaraRadera
 3. Tycker att other products är den intressantaste parametern framåt och även det som kommer fortsätta få tillväxten att gå.
  Tillsammans med Services såklart.

  SvaraRadera