onsdag 31 juli 2013

Apples analytikerkonferenser


Ingenting (!) är mer intressant för den som vill veta Apples planer än de kvartalsvisa analytikerkonferenserna. Om man lär sig se igenom de ständiga plattityderna om att "Apple alltid strävar efter att göra de bästa produkterna..." och liknande och istället lyssnar på de skickligt inflikade antydningarna och vinkarna om vad man kommer att göra så lär man sig väldigt mycket.

Förra sommaren sade Tim Cook på "julikonferensen" att man hade "nya produkter" på gång. Inte många märkte detta men det var en vink om att både iPad och iPhone (den senare ganska självklart) skulle komma i nya skepnader och i september och oktober lanserades både iPhone 5 och iPad mini.

Efter julkvartalet i år sade Cook att det "var naturligt" för iPhone att följa iPods utveckling, vilket naturligtvis betydde att man kommer att lansera i flera segment av marknaden istället för att bara komma med en ny och låta de gamla vara kvar i sortimentet ett par år. Nu är Internet fullt av bilder på den nya, billigare iPhone som troligen kommer att heta iPhone 5C, men det återstår förstås att se. 

Förra veckans telefonkonferens innehöll tydliga markeringar om att, inte bara som man sade på konferensen innan, kommer det "nya produktkategorier" utan man kommer att diskutera frågan i detalj på nästa konferens i oktober, vilket förstås betyder att någonting kommer att lanseras detta kvartal.

Analytikerna nämner ibland dessa saker och försöker förstås tyda dem men missar oftast målet för att de istället för att förutsättningslöst bedöma vad något sagt kan betyda nästan alltid lyckas få det att betyda att Apple är på gång att lansera just det som de själva tror på, t.ex. en TV-apparat.


Ja, ja det är utan tvekan svårt att tyda Apple, men den bästa källan till kunskap är som sagt analytikerkonferenserna, lätta att automatiskt får via Podcaster till sin iOS-enhet.

l

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar