fredag 2 juli 2010

BP köpt


Det var kanske dags att som man säger i poker "put your money where your mouth is" så jag köpte idag en första post i BP. Nedgången verkar i alla fall tillfälligt ha avstannat och det är ju dumt att vänta för länge om man inte kan se några tyngre skäl att tro att en aktie ska falla mycket mer.

Jag tror (!) att mycket elände nu är inräknat nu av marknaden och dessutom börjar förmodligen ganska många tycka att aktien är väldigt köpvärd med direktavkastning över 10 % om man återtar sin gamla utdelning och det finns ju inget skäl att tro nåt annat.

Det lär bli mer BP för mig, framförallt om den håller sig kvar på dessa nivåer.

11 kommentarer:

 1. Intressant. Har länge funderat på om det inte är rätt tillfälle nu och att du köper stödjer mig i min uppfattning. Det slår fram och tillbaka runt 300-325. 300 känns som ett starkt motstånd.

  SvaraRadera
 2. Det låter troligt som att botten är nådd, såvida de inte har fler plattformar som sjunker... ^^

  SvaraRadera
 3. Verkar som jag inte kan handla BP via Avanza. Något tips om hur jag enklast handlar aktien?

  SvaraRadera
 4. Den går visst att handla på avanza. BP plc.

  SvaraRadera
 5. Tackar, nu hittade jag den.

  SvaraRadera
 6. http://vidsynt.wordpress.com/2010/07/02/bp-lehman-brothers-x-10/

  Har inte läst artikeln än men ansatsen är riktigt ruskig...

  SvaraRadera
 7. Vilken bank erbjuder billigaste köp av utländska aktier, och behöver man dubbelbeskatta utdelningen? Verkar som kortage blir mycket högre

  SvaraRadera
 8. Jag hittar bara BP PLC SPONSORED ADR etrade, är det rätt?

  SvaraRadera
 9. På Avanza kan man handla NYSE-aktier. Man måste dock fylla i tre dokument elektroniskt men det tar bara två minuter. Sök på BP, man får upp BP plc, klicka köp på den så kommer felmeddelandet som talar om att man måste godkännaa vissa villkor och intyga att man är en privatperson med länk till dessa sidor. Klicka OK några gånger sen är det klart. Det kostar USD 14,99 pe raffär.

  SvaraRadera
 10. Följer din blogg med stort intresse och har också haft ögonen på BP. Kommer troligen hoppa på BP-tåget inom snar framtid, men jag har en fundering som jag antar att du också haft. Dollarn! Hur ser du på USD vs SEK?!? :)

  Visst är många bolag på Stockholmsbörsen också beroende av hur dollarn rör sig, men när man köper aktier i USD så blir det så otroligt mycket mer direktpåverkande. Där har jag min största fundering... Förstår att du inte har någon prognos eller gissning som är bättre än någon annans, och det är heller inte det jag är ute efter.

  Tänkte mer om du eller någon annan här på bloggen kan beskriva lite hur ni ser på att investera i amerikanska papper och därmed vara så oerhört beroende av USD/SEK. Alla tankar och funeringar är intressanta, för just här vet jag faktiskt inte vad jag själv tycker.

  Tex kan ju BP Plc börja stiga, samtidigt som dollarn sjunker kraftigt - och helt plötsligt ligger man på minus trots att aktieaffären i sig visade sig vara rätt. Eller tvärtom...

  Ser du dollarn som en extra potentiell hävstång?

  Var i New York 1999, då stod dollarn i 11,42 SEK... Därför kanske det är än viktigare att invänta "rätt" läge för sitt köp? USD 31,80 kanske visar sig vara billigare än USD 29,80. Men det vet man ju förståss inte förrän i efterhand... Som alltid :)

  USD/SEK har ju trots allt flukturerat ganska rejält bara det senaste året.

  Återigen - Tack för en trevlig, välskriven och informativ blogg.

  SvaraRadera
 11. Växlingskursen är mest ett problem anser jag, visst den kan ge extra skjuts, men den kan ju också gå åt andra hållet. Ingenting är ju svårare än att förutsäga än valutakurser så det för in en variabel som man inte kan påverka.

  Å andra sidan eftersom man inte kan påverka eller mer än gissa hur den kommer att gå så kan man inte fundera så mycket på den heller. Skulle dollarn vara väldigt hög så talar det förstås emot köp, men det är en sammanlagd bedömning man får göra i de fallen anser jag. På lång sikt kommer nog dollarn att sjunka eftersom de har sånt budgetunderskott och hemsk handelsbalans, men eftersom BP är värderat i pund i första hand kommer BP i dollar att stiga i värde.

  SvaraRadera