tisdag 1 februari 2011

Bokslut BP


Med dagens rapport från BP har vardagen återvänt till företaget som jag ser det och både  återupptagandet av utdelningen och aktiekursen visar att även företaget och marknaden uppfattar det så. Inte så att de inte kommer att få känna av utsläppets följder i framtiden, men ingen kan längre tro att företagets överlevnad skulle vara i fara p.g.a. det som händer i våras. Läckan gjrode stor skada på företagets cashflow 2010, men mycket mer är det inte, i alla fall om ingenting mycket pinsamt framkommer i de olika undersökningar som görs.

Jag är förstås nöjd med utvecklingen, även om jag gärna velat satsa mer men eftersom kursen gick mycket snabbt uppåt efter min första och enda investering på 29-dollarsnivån så avvaktade jag, vilket jag idag ångrar, men så är det med aktier. Eftersom kursen nu är ung. på den nivå som jag anser att aktien med säkerhetsmarginal är köpvärd till så kommer jag förmodligen inte heller i framtiden att köpa. Trevligt med framtida utdelning på de aktier jag har förstås.

Såna här chanser kommer nog bara typ en gång om året om man bara räknar dem som man har möjlighet att få reda på och dessutom förmåga att bedöma risk/reward. Det gäller att ta chansen när den kommer!

Mer om PB finns här.

2 kommentarer:

  1. hejsan,

    Hur går man tillväga för att köpa utländska aktier, jag använder mig av Avanza som depå.

    mvh

    SvaraRadera
  2. Förstår inte riktigt vad du är osäker på, om du vill köpa amerikanska aktier är det bara att söka på den och sen klicka köpa. Dock har inte Avanza så många marknader, men om man absolut vill köpa en viss aktie på någon annan börs så går det säkert via din vanliga bank.

    SvaraRadera