onsdag 23 februari 2011

Fallande börskurser


I takt med att revolutionerna avlöser varandra faller de europeiska börserna och inget annat är väl att vänta. Finns det en orsak att sälja, om än mycket avlägsen, så säljer många av de stora drakarna.

Detta finns det ju ingen anledning att klaga på, det är som att klaga på att fåglarna lyfter när de blir skrämda. Till skillnad från vad som är fallet med fågelskådning kan vi ju dessutom tjäna pengar på folks dåliga nerver och allmänna kortsiktighet. Väldigt mycket pengar. 

Båda mina främsta "köp mera-aktier" Apple och H&M har nu mycket attraktiva kurser så det är bara ett råd jag kan ge: shop till you drop!

Scared money loses!  (Gammal pokersanning)

7 kommentarer:

 1. Håller med. Sitter och funderar på om man t.om. skulle nagga på sparkontot och föra över till aktiedepån. Om H&M faller till 170 så säljer jag bilen...

  SvaraRadera
 2. Hej Lou.
  Hur mycket tycker du man ska ta hänsyn till HMs ökande transportkostnader samt IT satsningen. Såg en liten artikel för några veckor sen att dom sagt upp personal som arbetade med webbutiken, är detta något du känner till?
  Vet att där finns mycket som talar för detta bolag, men skulle vara intressant att höra lite mer om det som talar emot.

  Micke

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Har följt din blogg ett tag och bestämt mig att den hör till toppen av kvalitétsbloggar och har därmed valt att länka den på Dollarkursen.com!

  Mvh

  SvaraRadera
 4. Micke: På kort sikt kommer H&M göra lite lägre vinster, men på lång sikt kan transportkostnader och bomullspriser sjunka igen. Jag tankar H&M och tankar mer om kursen stiger... KÖPLÄGE!!!

  SvaraRadera
 5. Vad gäller Apple - har du ingen köpråd på den, med någon maxkurs man ska köpa den till?

  Ifall man nu kanske skulle haka på caset!? :)

  Tack för många bra inlägg!

  SvaraRadera
 6. Micke m.fl: H&M:s IT-kostnader kommer med all säkerhet att betala sig på sikt och det är bara lång sikt som är intressant. Jag har nu lagt in kursen USD 400 för Apple.

  H&M har alltid en massa utmaningar, precis som Apple, men de överkommer dem alltid. Den som vill hitta fel i allt och därför inte köper kommer alltid att ha en anledning eller två, men vi som törs ta kalkylerade risker blir rika. Precis så enkelt är det!

  SvaraRadera
 7. Tackar Lou!

  Jag kommer aldrig till skott, köper bara HM jag..

  SvaraRadera