onsdag 25 november 2009

Klockan klämtar för SAAB? Njaaaaa....


'
Hela mediesverige verkar idag springa med vargarna och förklara SAAB Automobiles död som säker sedan Koenigsegg Group har dragit sig ur förhandlingarna.




Det är förstås möjligt att det slutar med konkurs, men det kan inte hänga på huruvida en sportbilstillverkare som förra året producerade hela 18 bilar deltar i räddningsoperationen.



Herrar von Koenigsegg har alltid varit stora i munnen och nu kommer de med det infantila påståendet att "det dragit ut på tiden så.." och "alla myndigheter tar sån tid på sig..." och påstår att en egen tidsgräns (30 november) av någon anledning var så viktig trots att GM:s egen tidsgräns var bara en månad senare. Visst, visst...




Hela konceptet med Koenigsegg som frontfigur har bara varit konstigt och närmast oseriöst. De har dragit ett löjets skimmer över hela räddningsaktionen och nu har t.o.m. de själva insett att de inte har någonting att göra i den här divisionen.


Att någon pressad tidgräns eller myndighetsprövningar skulle vara anledningen till att de drar sig ur är lika trovärdigt som att Koenigsegg skulle ha lagt "över 70 miljoner kronor" på konsulter för detta uppdrag. De trodde att de skulle kunna få en stor bilfabrik gratis och det får de inte. Det behövs mycket pengar för att rädda ett företag som producerar över 100 000 bilar per år och alltid haft lönsamhetsproblem.




Det blir kineserna som köper dem. Det är bara att vänja sig vid den nya världsordningen.


------------------------
UPPDATERING: TV-nyheterna meddelar i kväll att "en källa inom Koenigsegg har berättat att det var det kinesiska företaget Beijing Auto som har ställt en hel rad nya krav som stjälpte affären". En "källa"... Herregud hur manipuleradkan den svenska pressen bli av von Koenigsegg? Patetiskt!



'

6 kommentarer:

  1. Hej
    Instämmer till 100%. Koeniggsegg är fullständigt patetistk. Mediekåta grabbar som tror att dom ska få SAAB gratis. Dom hade ALDRIG kunnat ta SAAB genom svackan och göra det lönsamt. Det behövs en kapitalstark volymleverantör till det. Inga egenskaper som Koeniggsegg har
    Hls
    P

    SvaraRadera
  2. Hej,

    är det läge att köpa Boliden (-4,55%) nu tycker du? -med tanke på byrålådan. Rek. sälj från HQ-bank gör mig osäker.

    Mvh
    Herta

    SvaraRadera
  3. P: Hear, hear!!!

    Herta: Ja, det är läge, läs inte var analytikerna skriver, de är överbetalda och ofta inte särskilt kunniga och springer bara med massan. Se detta tidigare inlägg om hur de värderade Boliden när råvarupriserna var låga för ett år sen: http://fundamentalanalys.blogspot.com/2009/05/forsta-inlagget.html

    och sedan om Swedbank:

    http://fundamentalanalys.blogspot.com/2009/06/deutsche-bank-varderar-swedbank-till-19.html

    SvaraRadera
  4. Tack snälla! Har du tips på vettigaste ställen? typ oberoende Redeye och Aktiespararna? (det tar ju ett tag innan man själv blir tillräckligt insatt hur man bedömmer bolagen)

    Hälsningar
    Herta

    SvaraRadera
  5. Hej igen Herta.

    Du har redan hittat det! ;-)

    Allvarligt talat finns det egentligen inga genvägar, visst kan man få tips men du måste ändå kunna tillräckligt för att kunna avgöra om tipset är bra eller inte. Börja försiktigt, och välj vilka du litar på och läs, läs, läs framförallt Buffetts tankar (han har inte skrivit något bok själv) men också om finans överhuvudtaget.

    SvaraRadera
  6. Precis :-)

    Har läst Tradingguiden och Så här kan alla svenskar bli miljonärer. Gillar tyvärr bäst mest att läsa på svenska

    Hälsningar
    Herta

    SvaraRadera